Obama'dan Ukrayna Hükümetine Uyarı Açıklaması

ABD Başkanı Barack Obama, Ukrayna'da göstericilere uygulanan şiddeti kınayarak, Ukrayna hükümetine, "Çizgi aşılırsa bunun sonuçları olur" uyarısı yaptı.


ABD Başkanı Obama, Kuzey Amerika Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Meksika'da, Ukrayna'daki olaylara ilişkin açıklamada bulundu. Ukrayna hükümetinin, barışçıl göstericilerle doğru bir şekilde ilgilenildiğinden ve Ukrayna halkının, baskı altında tutulma korkusu olmaksızın toplanabilme ve menfaatleri hakkında özgürce konuşabilmelerinin sağlanmasından birinci derecede sorumlu tutulduğunu söyleyen Obama, "Önümüzdeki birkaç gün içerisinde Ukrayna'daki durumu yakından izleyeceğimiz konusunda açık olmak istiyorum" dedi.

ABD Başkanı ayrıca Ukrayna hükümetinin itidal göstermesi ve barışçıl göstericilere karşı şiddete başvurmaması beklentisi içerisinde olduklarını ifade ederek, "Çizgi aşılırsa, bunun sonuçları olacaktır" uyarısında bulundu.

Göstericilere de seslenen Obama, ABD'nin, kendilerinden gösterilerine barışçıl bir şekilde devam etmelerini beklediğini söyledi.

Obama, "ABD, Ukrayna'daki anlaşmazlık süresince bütün taraflarla görüşmelerini sürdürecektir. Ve nihai amacımız Ukrayna halkının kendi isteklerini özgürce dile getirebildiklerinden emin olmaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA