Minik Yıldız Tekvandocular Sağlık Kontrolünden Geçti

Bağcılar Gelişim Spor Kompleksi Tekvando Takımı minik yıldız sporcuları dün sağlık kontrolünden geçti.

Milli tekvando antrenörü Battal Gazi Özçınar, sporcuların düzenli olarak sağlık kontrolünden geçirilmeleri gerektiğini söyledi.


Bağcılar Gelişim Spor Kompleksinde tekvando yapan minik yıldız sporcular, kalp muayenesi ve genel sağlık taramasından geçti. Antrenörlüğünü Avrupa ve Dünya rekortmeni Battal Gazi Özçınar’ın yaptığı küçük sporcuların sağlık kontrolünden geçirilmesi aileleri tarafından sevinçle karşılandı.

Sağlık kontrolü sırasında açıklamalarda bulunan Milli Antrenör Battal Gazi Özçınar, sporcu sağlık yasasının çıkması gerektiğini belirterek, “Düzenlenecek bir yasa ile kulüpler, sporcularını ayda bir sağlık kontrolünden geçirmeliler. Federasyonların milli takım çalışmaları öncesi, sporcuların sağlık bilgi bankalarını oluşturmaları gerekir. Sağlık kuruluşlarının ve Sağlık Bakanlığı’nın hiçbir davet beklemeden resmi kayıtlı kulüpleri kalp sağlığı taramasından geçirmesini bekliyoruz. Bu her ay rutin bir şekilde yapılmalı ve kayıt altında tutulmalı” dedi.

“SPORCULARIN SAĞLIK BİLGİLERİNİN OLMASI GEREKİR”
Milli tekvandocu Seyithan Akbalık’ın Mısır’da müsabaka sırasında hayatını kaybettiğini hatırlatan Özçınar, “Türkiye’de 60 binin üzerinde resmi lisanlı sporcu var. Bunların hepsinin sağlık bilgilerinin olması gerekir. Sporcunun kendi beyanatına bakılmamalı, doktorun resmi beyanatına bakılmalı. Gerekli tetkikler yapılmadan ‘sporcuya bir rahatsızlığın var mı’ diye sorularak sağlık raporları veriliyor. Oysa gerekli tetkikler yapılmalı. Zaten vefat eden tekvandocu kalp hastalığını gizlemiş. Burada ihmal var. Bizler karar aldık, bundan böyle ayda bir kez genel sağlık taraması yapacağız. Yapılan ilk muayenelerde 44 tekvandocumuz kalp ve genel sağlık kontrolünden geçirildi. Uzman doktor Osman Yılmaz tarafından gerçekleştirilen muayenelerde 2 sporcuda kalp üfürmesi, 38 sporcuda ise geçici anemik rahatsızlığı tespit edildi ve tedavileri başlaması için sporcu aileleriyle görüşülüp tedavilerine başlandı” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA