Antalya Kent Konseyi Seçim Propagandalarına Tepkili

Antalya Kent Konseyi'nden yapılan açıklamada, seçim sürecinde yapılan propagandaların görüntü ve gürültü kirliliği oluşturduğu bildirildi.

Antalya Kent Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, yerel seçimler öncesinde adayların propaganda çalışmalarında aday tanımadıkları ifade edildi. Seçimlerin, demokrasinin ruhuna uygun yürütülmediğinin vurgulandığı açıklamada, vatandaşların bu süreçte göz ardı edildiği öne sürüldü.
Seçim çalışmalarının çevre ve insan sağlığına zarar verdiğinin belirtildiği açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
"25 partinin katıldığı seçimlerdeki adayların seçim yarışı kent değerlerini hiçe saymaktadır. Özellikle okulların açık olduğu ve çocuklarımızın ders gördüğü bu dönemde seçimler nedeniyle oluşturulan gürültü kirliliği, çocuklarımızın sağlığını tehdit etmekte, eğitimlerine yönelik engeller oluşturmaktadır. Ayrıca hastaneler ile özel ve kamuda sosyal hizmet kuruluşlarında kalan, hastalar, yaşlı ve engellilerimiz ile evlerimizdeki büyüklerimiz de bu kirlilikten olumsuz etkilenmektedirler. İnsan sağlığını hiçe sayan ve demokratik anlayışa aykırı bu gürültü kirliliğine başta il yönetimleri olmak üzere tüm siyasi partileri ve adaylarını duyarlı olmaya çağırıyoruz."
Kaynak: AA