Oda ve Borsaların Ortak Toplantısı Gelibolu'da Yapıldı

Çanakkale'deki oda ve borsaların ortak toplantısı Gelibolu'da yapıldı.

Toplantıya Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ÇTSO) Bülend Engin, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Çanakkale İl Koodinatörü Recai Başaran, Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Özen, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Biga Ticaret Borsası Başkanı Mesut Okyay, GESTAŞ Genel Müdürü Hasan Yürükçü ile oda ve borsa temsilcileri katıldı.

GTSO Başkanı İbrahim Özen toplantıda yaptığı konuşmada, Gelibolu'nın geçmişte yaşanmış olaylara tanıklık etmiş, yaşayan bir kent olduğunu söyledi.

Kentin simgesi haline gelmiş olan sardalya balığı ve ünlü sardalya balığı konserveleri ile deniz ürünlerinin bu bölgeden çıktığını belirten Özen, "Gelibolu'nun geleceğin en parlak ve gelişime açık bir yer olması yönünde, çalışmalarımıza gayretle devam etmekteyiz. Şehitler ve evliyalar diyarı Gelibolu'da yaşamış ve din adamlarının anıt mezarıyla ilgili Piri Reis'in ve Hamzakoy'un, Dünya'nın en büyük Mevlevi hanesi ve ülkemizin gelecek yıllarda turizm açısından fayda konusu olacağı inancındayız" dedi.

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar ise ilçenin çok güzel olduğunu ancak ihmal edilmiş bir yer olduğunu ifade etti.

Hiçbir şey için geç kalınmış sayılmadığını dile getiren Özacar, şöyle devam etti:
"Bugünden itibaren her türlü ön yargıdan uzak, gerekli özeni göstererek, herkes Gelibolu'ya gerekli desteği sağlamalı. Hepimizin Gelibolu adına bir borcu olduğunu düşünüyorum. Şu anda temeli atılan Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu'nun çalışmalarında, sayın kaymakamımız ve valimizin katkılarını ve onayını bekliyoruz. Bunun için ne gerekiyorsa lütfen bunun için bize destek olsunlar. Öğrenci sayımızın artması için bir kat daha artıralım, bir başlangıç olsun ve sonunu getirelim. Atatürk Kültür Merkezimiz ile ilgili bir simülasyon merkezi çalışmamız var. Ulusal Kurutuluş Mücadelemizi simgeleyen '1915 yılı' adını verdiğimiz bir kentsel tasarım projemiz var. Bu proje ile Gelibolu'ya yeni bir çehre kazandırmak istiyoruz. Sonuçta tüm bunları bizlere verilecek destek ile gerçekleştirebiliriz. Bizim herkesten beklediğimiz sadece iyi niyet ve destek".
GMKA Çanakkale İl Koordinatörü Recai Başaran da bölgelerdeki kalkınma için gerekli olan önemli sektörleri anlatıp, Çanakkale'de lojistik sektörünün ilerlediği, sağlık ve turizm sektörünün de beraberinde olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA