İğdır'da İşten Çıkarılan İşçilerden Eylem

Iğdır'da Aras EDAŞ arıza ve bakım servisinde çalışan bir grup işçi, işten çıkarılan arkadaşları için eylemi yaptı.

Aras EDAŞ Iğdır İl Müdürlüğü'nde çalışan taşeron firma işçileri, Atatürk Caddesi'nde toplanarak işten çıkarılan 16 işçi için halay çekip slogan attı.
Ellerinde döviz ve pankartlarla bir süre davul zurna eşliğinde halay çeken işçiler daha sonra basın açıklaması yaptı.
Grup adına basın açıklamasını okuyan işçilerden Metehan İlbey, taşeron işçi olarak çalıştıklarını belirterek, taşeron sisteminin enerji gibi ağır ve tehlikeli bir iş kolunda görev yaptıklarını söyledi.

Iğdır il genelinde 16 Aras EDAŞ işçisinin işten çıkarıldığını ifade eden İlbey, şunları kaydetti:
"Zincirleme iş akdimizin devam etmesi ve davamızı takip ettiğimiz muvazaa tespitinin diğer illerde var olan örneklerini göstermiştir ki, bizler Aras EDAŞ'ın işçileriyiz. Yani işten çıkarmalar keyfi ve hukuksuzdur. Yıllardır maaşımız hiç değişmiyor ve yol yemek paralarımız ödenmiyor. Taşeronlaştırmanın verdiği güvencesizlik hissiyatı olan şirketler tarafından avantaja çevriliyor. Maaşımız ve geleceğimiz taşeronun iki dudağı arasında çıkan söze bırakılıyor ama iş kanunun 2'nci maddesi bütün yükümlülüklerin asıl işverende yani Aras EDAŞ'ta olduğunu belirtmektedir. Bizde işten çıkarılan arkadaşlarımızın tekrar işe alınmalarını ve gerekli haklarımızın bize verilmesini istiyoruz."
Toplanan gruba, kentte bazı sendikaların temsilcileriyle vatandaşlar destek verdi.
Basın açıklamasının ardından grup dağıldı.
Kaynak: AA