3. Türkiye-azerbaycan-gürcistan Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek "Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı", yarın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla Azerbaycan'da yapılacak.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ilki 8 Haziran 2012'de Trabzon'da, ikincisi 28 Mart 2013'de Batum'da düzenlenen toplantının üçüncüsünün, yarın Azerbaycan'ın Gence şehrinde gerçekleştirileceği bildirildi.

Açıklamada, toplantı kapsamında, üç ülkeyi ilgilendiren konularda bölgesel işbirliğinin geliştirilmesi imkanları üzerinde görüş alışverişinde bulunulması ve daha önceki toplantılarda alınan kararların gözden geçirilmesinin öngörüldüğü belirtildi.
Bakan Davutoğlu'nun söz konusu toplantı marjında, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ve Gürcistan Dışişleri Bakanı Maia Panjikidze ile ikili görüşmeler de gerçekleştireceğine yer verilen açıklamada, "İkili ve bölgesel konuların kapsamlı bir şekilde değerlendirildiği Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı, karşılıklı yarar temelinde her alanda ortak işbirliği anlayışının geliştirilmesine, bölgesel istikrar ve güvenliğin pekiştirilmesine katkı sağlamaktadır" denildi.
Kaynak: AA