Afyonkarahisar’daki Öğretmen ve Öğrenciler Tabletlerine Kavuştu

Yurt genelinde olduğu gibi 'Fatih Projesi' kapsamında Afyonkarahisar’daki lise öğrencisi ve öğretmenlere de tablet bilgisayar dağıtıldı.

Afyonkarahisar’daki Öğretmen ve Öğrenciler Tabletlerine Kavuştu

Afyonkarahisar Atatürk Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen dağıtım törenine, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Conkar, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf Tuğlu, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Kazım Çengelci, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tablet bilgisayar dağıtım töreninin açılışında konuşan Vali Balkanlıoğlu, Fatih Projesi ile öğretmen ve öğrencilerin son teknolojiye kavuştuğunu söyledi.

Teknoloji ile toplumların daha fazla ilerleme gösterdiğinden bahseden Vali Balkanlıoğlu, şunları söyledi:
“Bizler bilgisayarla tanıştığımızda 30’lu yaşlarımızdaydık. Hatta bilgisayarlar bozulur diye çok fazla kullanmadığımız günler bile oldu. Şimdi bilgisayar programları öyle bir hale geldi ki artık insanlar hiçbir eğitim almadan neredeyse deneme yanılma yolu ile bazı şeyleri öğrenmek ve öğrendikçe daha da ileriye gitmek mümkün hale geldi. Yani internete girmek, bir bilgi almak çok kolay. Dolayısıyla bu bilgisayar ve teknoloji konusu eğitimde bize çığır açacaktır. Birçok ülkenin ulaşamadığı sistemi bizler aziz milletimiz sayesinde ulaşabilmekteyiz. Geçmişte eğitim hizmetlerine ödenen ödenek diğer birimlere ödenen ödenekten azdı. Ama şimdi en üst düzeylerde Milli Eğitim Bakanlığına ödenek ayrılıyor. İnşallah daha da ileriye gidecektir. Çünkü milletleri millet yapan o milletin eğitimidir. Bir milletin eğitim seviyesi yüksekse o milletin sırtı yere gelmez. Bu anlamda tablet bilgisayarların eğitimcilerimize ve öğrencilerimize çok faydalı olacağına inanıyorum. Herkese hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından, tablet bilgisayarlar öğretmen ve öğrencilere dağıtıldı.
Kaynak: İHA