Ab Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Füle, Bosna Hersek'te

AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki temasları kapsamında, Bosna Hersekli siyasi liderlerle bir araya geldi.

AB Bosna Hersek Delegasyonu binasındaki görüşmeye, Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak Üyesi Bakir İzzetbegoviç, Dışişleri Bakanı Zlatko Lagumciya, Güvenlik Bakanı Fahrudin Radonçiç, Bosna Sırp Cumhuriyeti Başkanı Milorad Dodik ve Hırvat Demokrat Birliği 1990 Genel Başkanı Martin Raguj ile diğer yetkililer katıldı.

Basına kapalı olarak devam eden toplantının ardından, Füle'nin basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.
Bu arada, görüşmeden önce gazetecilere açıklamada bulunan Bosna Sırp Cumhuriyeti Başkanı Milorad Dodik, toplantıdan hiçbir sonuç beklemediğini belirterek şunları kaydetti:
''Tıpkı bu ülke bir hiç olduğu gibi, bu toplantıdan da bir hiç bekliyorum. Burası, hiçbir şeyin işlevsel olmadığı, Dayton Barış Antlaşması'na saygı gösterilmeyen ciddiyetsiz bir ülke. Ayrıca, ben kendimi Bosna Hersekli bir siyasi olarak da görmüyorum. Bu nedenle Bosna Hersek politikası da beni alakadar etmiyor. Ben Bosna Sırp Cumhuriyeti'nin seçilmiş bir politikacısıyım. Beni Bosna Hersekli bir politikacı olarak göstermelerini hiçbir zaman kabul etmem.''
Kaynak: AA