Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz Açıklaması

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, son zamanlarda şehit ailelerini ve gazileri tahrik edici davranışlar sergilendiğini söyledi.

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz Açıklaması

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, “Son zamanlarda seçimin de yaklaşmasıyla birlikte, terör örgütü yandaşları ve örgütün yandaşlığını yapan malum parti milletvekilleri ve il başkanları zaman zaman şehit aileleri ve gazileri tahrik edici davranışlar yapıyorlar. Yine terör yandaşları sokaklarda polisimize ve askerimize molotof kokteyli, havai fişeklerle saldırıyorlar. Esnafımıza zarar vermektedir. Amaçları bunların Türkiye Cumhuriyetini rahatsız etmek ve dış güçlerin istekleriyle ülkenin kalkınmasını nasıl engelleriz bunun peşindeler ve şuan da başarılı oluyorlar. Burada dış güçlerin en büyük destekçisi bizim içerimizdeki devletimize hainlik yapan kişilerdir. Bu kişileri de siz biliyorsunuz bunlar İstanbul’da ve çeşitli illerde gösteriler yapıp ülkenin gündemini değiştirmekteler. Terör örgütü liderinin posterini billboardlarda gösterme cesaretinde bulunuyorlar. Bu tür eylemler ceza kanununda suçtur. Fakat yetkililer bu tür kişilere bir ceza uygulamıyorlar. Savcılarımız acaba uyuyor mu? Bu tür şeyleri görmüyorlar mı? Bunu da sormak istiyoruz. Yine terör örgütü yandaşlarının sözcülüğünü yapan milletvekilleri Talabani ile görüşmeye gittiler. Güya 40 bin kişinin katilinin mektubunu götürmüşler. Burada tabi görüş alışverişinde bulunmuşlardır. Ülkede nasıl huzursuzluk çıkarabiliriz. Doğu da ki vatandaşlarımızı nasıl huzursuz edebiliriz bunun peşindeler. Bu arada bunu yaparken de konuşma ve eylemleriyle ile bizleri kışkırtmaktadır” dedi.

‘İki tarafı kazanacak bir çözüm sürecine gidilmeli’ diyen Yavuz, “Biz sorumlulara ve yetkililere şunu söylemek istiyoruz. Bir tarafı kazanırken bir tarafın kaybetmeyin. İki tarafı da kazanacak bir çözüm sürecine gidilsin. Bir tarafı muhatap almayıp bir tarafı muhatap alırsak, terör örgütünün yandaşlığını yapan ve her alanda savunuculuğunu yapan ve yine binlerce asker ve polisimizi şehit yapan ve yine binlerce sivil yurttaşımızı ölmesine neden olan kişilerdir bunları muhatap alarak bu olayın hiçbir zaman çözüleceğini düşünmüyoruz. Çünkü bunlar bu tür tavizlerden destek alıyorlar. Destek aldıkları gibi sokak gösterileriyle bizi tahrik ediyorlar bizde yeter diyoruz. Bizim de hassasiyetimizi göze alıp kimseyi üzmeye hakkı yoktur. Biz bu vatan için bedel ödedik ve bu vatanı kimseye de yar etmeyiz. Çünkü bu ülke zor şartlar altında kuruldu. Binlerde şehir verdik. Biz şehit ve gazi yakınları olarak da herkesin rahat yapması içinde elimizden gelini yapacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA