Yunus Emre Enstitüsü'nden Gürcistan'da Türkçe Atağı

Gürcistan'da ikinci yabancı dil olarak Türkçe'yi seçen öğrencilere Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türkçe öğrenme seti hediye edildi.

Gürcistan Eğitim Bakanlığı'na bağlı "55. Devlet Okulu"nda ikinci yabancı dil olarak Türkçe'yi seçen 36 öğrenciye, Yunus Emre Enstitüsü tarafından ders kitabı desteğinde bulunuldu.
"Haydi Türkçe Öğrenelim" isimli Türkçe setlerini, enstitüye bağlı Tiflis Türk Kültür Merkezi Müdürü Zekeriya Gültekin, kültür merkezinde görev yapan öğretmen ve okutmanların elinden alan öğrenciler, Yunus Emre Enstitüsü'ne teşekkür etti.
55. Devlet Okulu'yla birlikte Türkçe'nin şu ana kadar 5 devlet okulunda ikinci yabancı dil olarak okutulmaya başlandığını belirten Gültekin, bu sayının daha da artması için çalıştıklarını söyledi.

Tiflis Türk Kültür Merkezi tarafından beş ayrı devlet okulunda yürütülen kampanyadan şimdiye kadar 300'e yakın öğrencinin yararlandığı bildirildi.

2012'de faaliyete geçen Yunus Emre Enstitüsü Tiflis Türk Kültür Merkezi şu ana kadar 40'ın üzerinde kültür ve sanat faaliyetine de imza attı.
Enstitünün, Tiflis İvane Cavakhişvili Devlet Üniversitesi bünyesinde hizmet veren merkezinde ise şu ana kadar yaklaşık 900 kişinin Türkçe öğrendiği, 250 öğrencinin ise Türkçe öğrenmeye devam ettiği belirtildi.
Kaynak: AA