Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, 2014-2019 Projelerini Tanıttı

30 Mart mahalli idareler seçimlerinde CHP’den yeniden aday gösterilen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 5 yılda gerçekleştirdiği hizmetleri ve 2014-2019 projelerini anlattı.

Toplantıda sanatçı Onur Akın, söylediği şarkıyla Yaşar’a destek verdi.
Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, 5 yılda gerçekleştirdiği hizmetleri ve 2014-2019 projelerini düzenlenen lansman toplantısında anlattı. CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP ilçe belediye başkan adaylarının da katıldığı toplantıda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sonra bir seçim şarkısı da Yaşar için kaleme alan sanatçı Onur Akın da katıldı.

Akın, şarkısını ilk kez Yaşar için söyledi

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Yaşar'ın hizmetlerine devam edeceğini kaydederek, kimseyi ötekileştirmeden fazlasıyla hizmet edeceklerini söyledi

Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar ise, tutuğu sözleri yerine getirmenin huzuru içinde Yenimahallelilerin karşısına çıktığını belirterek, "Yenimahalle’yi çok seviyorum. Ankara'yı çok seviyorum. Bu seneden sonra dönem verirseniz bundan sonra 5 yıllık dönemde devam etmek istiyorum. Biz cezacı bir zihniyetle değil, eğitici bir zihniyetle belediyecilik yaptık. Benim sevdamda ayrım yok" diye konuştu.

Yaşar, yaptığı ve önümüzdeki dönemde yapacağı projeleri şöyle anlattı:
"Önümüzdeki dönemde engelliler için bir umut evi yapacağız. Yenimahalle Belediyesi engellilerin yanında olmaya devam edecektir. Ben göreve geldiğimde bir tane kreş teslim aldım. Bugün dört tane yaptık, inşallah hızla onları çalışan hanımlarımız içinde kreşler yapmaya devam edeceğiz. Serhat Mahallesi'nin bir başka özelliği var. Yenimahalle’den kopuk bir mahallemiz. Kültür merkezini yapmakla oradaki vatandaşlarımıza çok güzel bir hizmeti sunmuş olacağız. Susuz Mahallesi Kültür Merkezi vatandaşlarımızın değişik şekilde sanatla buluşmasını yaşayacak, Susuz Mahallesi'nde de kültür merkezinin ihalesini yapacağız. Turgut Özal Mahallesi Kadın Yaşam Merkezi. Önümüzdeki dönem kadınlarımıza daha önem veriyoruz. Yaşlı yaşam butonu, evlerinde yalnız kalan yaşlı hemşehrilerimize sahip çıktı bugüne kadar. Bunu daha bilimsel yapmak istiyoruz. Vereceğimiz butonlarla belediye birimleri anında yardımı sağlayacak. Yenikart aslında Türkiye'de herkesin vicdanını bulduğu bir kart. Bugün 3 bin aile Yenikart’tan yardım alıyor. Temaparklar, Yenimahalle Belediyesi olarak Yenimahalle’deki bütün parkları elden geçirdik. 1 buçuk milyon metrekare yeşil alan aldık. 145 tane parkı Yenimahalle’ye kazandırdık. Alt yapı ve yeşil alan konusunda şu sözü veriyorum; bugün Yenimahalle sınırları içinde, bundan sonra önümüzdeki dönemde hiçbir kaldırımsız sokak kalmayacaktır. Ergazi Mahallesi'nde kreşimizi yapacağız, vatandaşımıza teslim edeceğiz. Biz pazarları 24 saat vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Mahalle Evleri, yaşlılarımıza, emeklilerimize evler yapacağız. Halkımızın komşuluk ilişkilerini güçlendireceğiz. En önemli konulardan birisi Tepekule, Seyirkulesi, Şentepe Kulesi. 1. etabını 10 gün içine açacağız. 2. etabını ise bu dönemde Tepekule’yi Ankara’mıza dönem içerisinde bitireceğiz ve açacağız. Demetevler bölgesindeki otopark sorununu çözeceğiz. Önümüzdeki dönemde 5 bin konutluk kentsel dönüşüm projesini hayata geçireceğiz."
Yaşar, son olarak Türkiye'nin bir Irak ve Suriye'ye benzememesi için elinden geleni yaptığını ve yapacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından sanatçı Onur Akın, önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve daha sonra Yaşar için kaleme aldığı "Umutlar Yeşersin Diye Şeniden Fethi Yaşarla" şarkısını söyledi.

Kaynak: İHA