Tbmm Başkanvekili Akşener, Kocaeli'de Açıklaması

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, "Türk milleti bir karar verecek. Bu seçimler sadece yerel seçim değil. Bu kararı ruz-i mahşerde gibi aklının, gönlünün ve imanının terazisinde tartacak. O kararına göre sandıkta oy kullanacak" dedi.

Akşener, Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, partisinin seçimlere çok güçlü adaylarla girdiğini söyledi.

Partisinin Derince Belediye Başkan Adayı Halit Altuntaş'ın ilçesi için önemli projeler hazırladığını ifade eden Şener, kentini seven, çalmayan ve çaldırmayan insanların bunu yapabileceğini vurguladı.
Akşener, okullarda okunan "Andımız"ın kaldırıldığını anımsatarak, "Düşündüm, durup, dururken neresi rahatsız etti. Sayın Başbakan hiç 'Türk milleti' demiyor. Türk sözünü ağzına almıyor. Herhalde en sonunda 'Ne mutlu Türk'üm diyene' rahatsız etti dedim. Mesele sadece bu değilmiş. Andımızın başında 'Türküm, doğruyum' diyor, şimdi 'Türküm' diyemiyorsun, 'doğruyum' demen çok zor, 17 Aralık'ta foyalar ortaya çıktı. Bir sabah uyandık Türkiye soyulmuş. 'Türküm' diyemiyorsun, 'doğruyum' nasıl diyeceksin" diye konuştu.

TBMM'de "Paralel devlet" konusunda sorular sorulduğunu da dile getiren Akşener, "Yahu tarif edin şu paraleli. 'Hayır, çok gizli' hiçbir soruya verilen cevap yok. Soruşturma açtın mı, hayır. Mahkemeye verdin mi? Hayır, ama paralel var. Paraleli konuşmak güzel ama hırsızlığı örtmek daha da güzel. Paraleli konuşup, hırsızlığı örtüyorlar" iddiasında bulundu.
Akşener, İstanbul merkezli operasyonla ilgili bir ses kaydının ortaya çıktığını belirterek, bu kayıtlarda iş adamı Mehmet Cengiz'in uygunsuz sözlerinin olduğunu kaydetti.

Cengiz'in bu sözlerini kınadığını ifade eden Akşener, uygunsuz sözlerle ilgili olarak kadınların ona en güzel cevabı vereceğini bildirdi.
- "30 Mart seçimleri, sadece yerel seçim değil"
Akşener, BDP Eşbaşkanının özerklikle ilgili söylemleri hakkında, "Türkiye'nin Oslo'da Abdullah Öcalan'ın gönderdiği, PKK'lılarla yaptığı görüşmenin kamuoyuna yansımayan kısımlarında olan pazarlığın sonucu olarak bütünşehir yasası çıktı. Orada 31 Mart'ta Türkiye haritasına baktığımız zaman Güneydoğu'da bir başka rengin çizgi halinde Türkiye'yi ayırdığını görmemiz için o bütünşehir yasası çıktı. Türk milleti bir karar verecek. Bu seçimler sadece yerel seçim değil. Bu kararı ruz-i mahşerde gibi aklının, gönlünün ve imanının terazisinde tartacak. O kararına göre sandıkta oy kullanacak. Bu hadsizliğin arka planın kimlerin olduğunu hep beraber göreceğiz ve buna göre davranacağız" dedi.

Akşener, konuşmanın ardından partisinin Derince Belediye Başkan Adayı Halit Altuntaş'ı tanıttı.
Kaynak: AA