Bakıma Muhtaç Çocuklar İçin Eğitim Desteği

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Isparta'daki çocuk evlerindeki personelin eğitimi için 15 bin liralık teknik destek verdi.

BAKA'dan yapılan yazılı açıklamada, 23 çocuk evindeki personele bakıma muhtaç çocuk psikolojisi ve çocuk evinde hayata hazırlama eğitimleri verileceği bildirildi.

BAKA'nın 2013 yılı teknik destek çağrısına Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün "Bakıma Muhtaç Çocuk Psikolojisi ve Çocuk Evinde Hayata Hazırlama eğitim ve sertifikasyon hizmet alımı" talebiyle başvuruda bulunduğu ifade edilen açıklamada, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük arasında talebinin kabulüne ilişkin teknik destek sözleşmesi imzalandığı kaydedildi.
BAKA'nın teknik desteğiyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından açılacak programda çocukların bedensel ve psikososyal gelişimi, eğitim ile meslek sahibi olarak topluma yararlı kişiler olmasında önemli görev üstlenen personele eğitim verileceği ifade edildi.
Programda çocuk evlerinde barındırılan çocukların birincil hizmetlerini karşılayan, onlarla birebir vakit geçiren personelin bakıma muhtaç çocuklara daha iyi hizmet vermesinin hedeflendiği bildirildi.

Kaynak: AA