İl Halk Sağlığı Müdürü'nden 'kızaklı Hasta Kurtarma'Açıklaması

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı bir köyde yapılan hasta kurtarma operasyonu ile ilgili İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden açıklama geldi.


Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Büyükçiftlik beldesine bağlı Kandilli mezrasında rahatsızlanan Fuat Şahin isimli köy sakinin, köylüler tarafından kızakla taşınarak ambulansa ulaştırıldığı olayla ilgili açıklama yapan İl Halk Sağlığı Müdürü Erkam Tüzgen, söz konusu hasta kurtarma operasyonu ile ilgili bazı asılsız iddiaların ortaya atıldığını belirtti.

Geçtiğimiz gün köy sakinleri tarafından cep telefonları ile çekilerek gazetecilerle paylaşılan görüntülerdeki gibi hastanın kızakla taşındığını doğrulayan Tüzgen, söz konusu mesafenin 5 kilometre değil 100 metre olduğunu belirtti.

Tüzgem, "112 ekipleri ilgili hastanın evinin 100 metre yakınına kadar araç ile ulaşmış olup, İl Özel İdaresi karla mücadele ekibinin kalan son 100 metrenin açılması işleminin çok uzun süreceğini söylemesi üzerine 112 ekibi tarafından hasta yakınları ile telefonla görüşülmüş, karşılıklı yola çıkılarak yolda buluşulmuştur. Hastanın 5 kilometre kızakla taşınarak hastaneye ulaşıldığı, hasta ambulansa ulaştığında baygın halde olduğu iddiaları asılsızdır" dedi.

Kaynak: İHA