Tavşanlı-eskihisar Feribot Seferlerine İmkan Sağlayan Arsanın İhalesi Yapıldı

Altınova ilçesine bağlı Tavşanlı beldesinde, Tavşanlı-Eskihisar feribot seferlerine imkan sağlayan arsanın ihalesi yapıldı.

Tavşanlı Belediyesinde yapılan ihaleye İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO) ile Negmar Denizcilik'e ait Gök Denizcilik avukatları katıldı.

İhale öncesi gazetecilere açıklamada bulunan İDO'nun avukatı Ömer Tosun, rekabetin haklı şartlarda gerçekleştiğini söyledi.

Tosun, şöyle konuştu:
"Halkımızın en iyi şekilde toplu taşımadan yararlanmasını istiyoruz. İhaleye girişte kimseyi engelleme gibi bir isteğimiz yok. Açık bir ihale zaten, belediyeye ait, kamuya ait bir arazi. Amaç hem kamunun hem de vatandaşın kazanması. Bu açık ihaleye biz de girerek teklifimizi vereceğiz. Bir firmayı engellemek, savaşmak derdinde değiliz. Önemli olan kamunun kazanması, Tavşanlı'nın kazanması. Rekabet haklı şartlarda olur, haksız şartlarda olmaz. Bu ihale de gerçek kamu yararının çıkmasını sağlayacaktır."
Tavşanlı Belediye Başkanı Kadri Çiçek ise bu konuda daha önce alınan bir meclis kararı olduğunu belirtti.

Çiçek, "2886 Sayılı Kanun'un 51/g maddesine göre ihaleyi yapıyoruz. Evrakların, şartnamenin düzenlenmesi bellidir. O şartnameyi yerine getiren pazarlık usulü ihaleye girebilir. Şu anda Gök Denizcilik ve İDO başvurdu. Kiralama 10 yıllığına olacak. Kiralama aylık 26 bin liradan başlayacak. Şartnamemiz vardır, bunun kurallarını yerine getiren bu ihaleye girer" dedi.

İhale Komisyonu, daha sonra ihalenin basına kapalı olarak gerçekleşeceğini belirtti.

İhale bitiminde Başkan Kadri Çiçek, İDO'nun ihale şartlarını yerine getirmediğini söyledi.

Çiçek, "İDO evrakı tamamlayıp getiremediği, şartnameyi düzenli getiremediği için ihaleye giremedi. Bu ihalenin gizlilik esası 48 saattir. 48 saat geçmeden bu konuyla ilgili bizim bilgi vermemiz mümkün değildir" diye konuştu.

İDO'nun avukatı Tosun da ihale bitiminde gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
"Bunu komisyon takdir edecek. Biz çok ciddi bir teklif verdik. Tavşanlı'ya katkı sağlayacak çok ciddi bir rakam olarak teklifimizi yaptık. İhale Komisyonu değerlendirecek. 48 saat içerisinde bize cevap verecek. İhaleye girdik, teklifimizi sunduk. Komisyon, ihale dışı bırakılmamıza yahut ihaleye katılıp teklifimizin uygun bulunmadığına ilişkin kararını verecek. Biz teklifimizi verdik. Ek dilekçelerimizi de verdik. Komisyon değerlendirmesini yapacak. Yeniden bir ön değerlendirme yapacaklarını düşünüyorum."
Bir gazetecinin, "İhale dışı kalırsanız ne olacak?" yönündeki sorusuna yanıt veren avukat Tosun, "İhale dışı kalırsak bu bir ihale olmamış olur, özel bir tahsis olmuş olur. Dolayısıyla bir haklarımızı sonuna kadar savunacağız adli ve idari makamlar nezdinde. Yasal süreci başlatacağız" görüşünü savundu.
Kaynak: AA