Tarım ve Hayvancılık Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Malatya’da sebzeciliğin yeterli seviyede olmadığını söyledi.

Tarım ve Hayvancılık Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün 2013 yılı içerinde yapmış olduğu faaliyetleri değerlendirmek ve 2014 yılı çalışmalarının planlamasına ilişkin toplantı düzenlendi.

Tarım İl Müdürlüğü ana hizmet binasında İl Müdür Yardımcıları Ramazan Aytekin, Ahmet Turan Karaca, şube müdürleri, ilçe müdürleri ve konu uzmanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Tarım İl Müdürü Selvi, genel değerlendirmelerde bulundu.

Ali Selvi, “Çiftçilerimize en hızlı ve kaliteli şekilde hizmet verilmesi gerekiyor. İşlemlerin takibinin en iyi şekilde yapılarak sorunların en kısa sürede çözülmesi ve kurumumuzdan hizmet alan vatandaşlarımıza gerekli izahatların yapılması hususunda azami gayret göstermeliyiz. Özellikle kurumumuz idarecilerinin ve konu uzmanlarının ilgili mevzuatlara hakim olmalarını ve çiftçilerimiz tarafından iletilen sorunların mümkün olduğunca mahallinde çözmelerini istiyorum. Ayrıca hem Bakanlığımız projelerinin uygulanmasında ve tarımsal hizmetlerin tamamının yürütülmesinde İl ve İlçe Müdürlükleri personellerinin yanı sıra köy ve beldelerimizde görevli TAR-GEL personellerimizden azami gayreti göstermelerini bekliyorum. Bakanlığımızın vermiş olduğu tarımsal destekler ile 2014 yılında iyi tarım, organik tarım, yem bitkileri üretimi, sertifikalı tohumluk ve fidan kullanımı ile biyolojik- biyoteknik mücadele konusunda artış sağlanması için çiftçilerimize eğitim, yayım ve bilgilendirme çalışmalarının etkin bir şekilde sürdürülmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

Sulu tarım alanları dikkate alındığında Malatya’da sebzeciliğin yeterli seviyede olmadığını gözlemlediklerini vurgulayan Selvi, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Bu konuda uygun alanlarda ve farklı çeşitlerle üretimi artırma yönünde gerek eğitim yayım ve gerekse demonstrasyon çalışmaları artırarak sürdürmenizi istiyorum.

İlimiz meyveciliğinin ana unsuru olan kayısının daha kaliteli üretimine yönelik çalışmaların artırılmasını ve uygulamakta olduğumuz meyvecilik projelerinin 2014 yılında takibinin hassasiyetle yapılmasını, proje uygulanan alanların ve çiftçilerimizin ziyaretlerinin sıklaştırılmasını, varsa eksikliklerin mahallinde tespit edilerek sorunların çözülmesini istiyorum. Ayrıca özel ağaçlandırma sahaları konusunda badem, ceviz gibi bitkilerle yeni kurulacak bahçe tesislerine Bakanlığımız ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın verdikleri desteklerin çiftçilere ayrıntılı olarak anlatılmasını ve ağaçlandırma sahalarının arttırılmasını bekliyorum.

Halkımızın sağlıklı gıda tüketimi, sağlıklı üretim ve hijyenik pazarlama ile mümkündür. Bunun için üretimden tüketiciye sunuluncaya kadarki her aşamada gıdaların takibini hassasiyetle sağlamalıyız.

İlimiz hayvancılığının gelişmesi için yapılan çalışmaların artırılarak sürdürülmesinin yanı sıra özellikle Bakanlığımızca verilen KKYDP desteklemeleri için yatırımcılarımızı bilgilendirmeli, yönlendirmeli, yeni kurulacak tesislerin artmasını sağlamalı ve kurulmuş tesisleri ziyaret sıklığını artırmalıyız.

Bakanlığımızca küpesiz hayvanların kayıt altına alınması ve yetiştiricilerimizin mağdur olmamaları için belirtilen süreler dahilinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanların küpeleme çalışmalarının tamamlanmasını özellikle istiyorum.”
Toplantıda; şube ve ilçe müdürlüklerinin geçmiş yıllara ait faaliyetleri ve sorunlarına ilişkin karşılıklı istişare ve değerlendirmeler yapılarak, 2014 yılının çalışma planlaması görüşüldü.
Kaynak: İHA