Tarihi Belediye Binasında Restorasyon Çalışması

Çorlu Belediye Başkan Ünal Baysan, tarihi belediye binasındaki restorasyon çalışmalarını inceledi.

Baysan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1903'ten 1989'a kadar Çorlu Belediyesi hizmet binası olarak kullanılan tarihi binanın aslına uygun olarak restore edildiğini söyledi.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve başkan yardımcıları restore edilen tarihi belediye binasında ve peyzaj düzenlemesi yapılan bahçesinde incelemelerde bulundu.
Tarihi belediye binasında yapılan güçlendirme çalışmalarının ardından yeni tesisatın kurularak duvar çizimlerinin yapıldığını ifade eden Baysan, "Tarihi belediye binamız yeni yüzüne kavuşuyor. Buradaki ekiplerimiz, tarihi binamızı aslına uygun olarak restore ediyor" dedi.

Yeni kapılar takılan tarihi binada zemin döşemelerinin de yenilenerek, dış cephe boyasının yapıldığını aktaran Baysan, çevre düzenlenmesi de yapılan tarihi binada yürütülen çalışmalar sonucunda bahçenin yeni bir görünüm kazandığını ifade ederek, "Hava karardıktan sonra modern aydınlatma sistemi sayesinde tarihi belediye binası, bahçesi ve fıskiyeli havuz ışıl ışıl görünüyor. Burası kısa sürede bitirilerek yani yüzüne kavuşacak" diye konuştu.

Kaynak: AA