Misafir Üniversitelilere Beceri, Liderlik ve Vizyon Eğitimi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye'de öğrenim gören uluslararası 20 üniversite öğrencisine "Liderlik Becerileri", "Anadolu Liderlik Modeli" ve "Yeni Türkiye Vizyonu" konularında eğitim verildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü, 13 farklı ülkeden gelerek ülkemizde öğrenim gören 20 yabancı öğrenciyi 3 gün ağırladı.
Bakanlık merkez binasında düzenlenen eğitimlerin "Liderlik Becerileri" başlığında öğrenciler, iletişim kurma becerileri, problem çözme, takım çalışması, dil becerileri, kendini geliştirme, sayısal beceriler ve enformasyon teknolojilerinin kullanımı konularında ders aldı.
Öğrencilere "Anadolu Liderlik Modeli" konu başlığında ise Anadolu'daki liderlik ve yöneticilik anlayışı ile geçmiş uygulama örnekleri ve bu alanda eser vermiş değerli ilim adamlarının tavsiyeleri anlatıldı.
"Yeni Türkiye Vizyonu" eğitiminde ise öğrencilere, Türkiye'nin yeni dış politika anlayışı, yurtdışında yapılan çalışmalar, başta Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı olmak üzere Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Anadolu Ajansı, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı gibi kurumların çalışmaları örnekler üzerinden aktarıldı.
Eğitimler üniversite öğrencilerine katılım belgelerinin verilmesinin ardından sona erdi.
Kaynak: AA