Osman Gökçek, Boraltan Katliamı'nı belgeleriyle açıkladı

Beyaz Tv Genel Yayın Koordinatörü Osman Gökçek, yıllardır halktan gizlenen Boraltan Katliamını canlı yayında belgeleriyle açıkladı.

Osman Gökçek, Boraltan Katliamı'nı belgeleriyle açıkladı
Osman Gökçek, Boraltan Katliamı'nı belgeleriyle açıkladı
Beyaz Tv'de Erkan Tan'ın sunumuyla ekrana gelen 'Erkan Tan'la Tartışamlım' programına konuk olan Osman Gökçek, İsmet İnönü döneminde yaşanan ve Türkiye'nin utanç vesikası olan Boraltan Köprüsü Katliamı'nı anlatırken, Suriyeli mültecilerin teslim edilmesi halinde aynı hadiselerin tekrar yaşanacağını açıkladı.

OSMANLI MÜLTECİLERİ ASLA GERİ VERMEDİ
Canlı yayında mültecilerin tarihçesini anlatan Osman Gökçek, Osmanlı Devleti'nin kendisine sığınan her mülteciye kucak açtığını ve bunları tüm ısrarlara rağmen iade etmediğini söyledi. Devletin bugüne kadar din, dil, ırk fark etmeksizin mültecileri ülkeye kabul ettiğini ifade eden Gökçek, Atatürk'ün de mültecilere yardım ettiğini ve binlerce Yahudiye kucak açtığını belirtti.

İSMET İNÖNÜ'NÜN HATASI NEDENİYLE AZERİLER BİZE 'DÖNEK' DİYE AĞIT YAZDILAR
1944'te yaşanan Rus zulümden kaçan Azeri Türk kardeşlerimizin Boraltan köprüsünü geçerek ülkemize sığındığını açıklayan Gökçek, İsmet İnönü'nün talimatıyla Azeri Türk kardeşlerimizin Rusya'ya iade edilmesi talimatını verdiğini söyledi. Azeri Türklerin bu karar üzerine askerlere yalvardığını ve 'Bizi öldürün ama geri vermeyin' dediğini hatırlatan ve katliamın resmini gösteren Gökçek'Gördüğünüz bu resim İsmet İnönü'nün talimatıyla, Azeri Türk kardeşlerimizi Ruslara teslim ettikten sonraki infaz görüntüleridir. İsmet İnönü'nün hataları nedeniyle Azeriler bize 'Dönek' diye ağıt yazmışlardır. ' dedi.

İADE EDERSEK, ESAD HEPSİNİ İNFAZ EDECEK

Gökçek, ülkedeki mülteci hadiselere de böyle bakılması gerektiğine dikkat çekerken 'O gün İsmet İnönü'nün Azeri Türk kardeşlerimizi Ruslara teslim etmesinde sonuç gördüğünüz gibi ölümle bittiği gibi, bugün Suriye'den Türkiye'ye sığınan bir milyon 700 bin mülteci kardeşimizi Esad'ın eline teslim ettiğimiz zaman bundan başka bir tablo olmayacak. Hepsini infaz edecek, hepsini öldürecek.' diye konuştu.

CHP MÜLTECİLERİ İADE ETMEK İSTİYOR

CHP'nin Suriye'de yaşanan katliama sessiz kaldığını belirten Gökçek'Gezi hadiselerinde 3 tane ağaç kesiliyor, kapımızın önündeki kedi köpek için bile eylem yapılıyor. CHP'nin tutumuna baktığınızda insanlar kesiliyor, insanlar öldürülüyor, insanlar açlıktan öldürülüyor. Ama maalesef bununla ilgili yaptıkları hiç bir şey yok ve tam tersine bu mültecileri geri iade etmemizi istiyorlar.' şeklinde konuştu.

BEYAZ GAZETE