3. Detay Deri Ürünleri Tasarım Yarışması'nın Ödül Töreni 16 Aralık'ta

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) ve Deri Tanıtım Grubu (DTG) önderliğinde genç deri tasarımcılarına yönelik düzenlenen "3. Detay Deri Ürünleri Tasarım Yarışması"nın ödül töreni 16 Aralık'ta yapılacak.

DTG'den yapılan açıklamaya göre, 100'ün üzerinde başvurunun olduğu 3. Detay Deri Ürünleri Tasarım Yarışması'nın ödül töreni, 16 Aralık'ta Four Seasons Hotel'de gerçekleştirilecek. Yarışmanın finalistlerini, Ekonomi Bakanlığı'nın destekleriyle kariyerlerini yönlendirecek ödüller bekliyor.
"Ayakkabı", "saraciye" ve "deri konfeksiyonu" kategorilerinin birincilerine Avrupa'da istediği ülke ve okulda yaşam giderleri de dahil moda tasarım alanında eğitim desteği sağlanacak.
Açıklamada görüşlerine yer verilen İDMİB Başkan Yardımcısı Güven Karaca, en çok tasarım ve inovasyona ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Türk deri sektörünün dünyayla rekabeti için tasarım anlamında ellerinde olan değerleri fırsata çevirmek, bunun için gençlere eğitimlerinde ve kişisel gelişimlerinde destek vermek adına Detay Deri Ürünleri Tasarım Yarışması projesini çok önemsediklerini aktaran Karaca, şunları kaydetti:
"Türk deri sektörünün markalaşma adına elinde bulundurduğu en büyük fırsat, pazar çeşitliliğine sahip olması ve tasarımın global rekabet için bu anlamda çok önem taşıması. Tasarım ulaşılmaz bir deniz, okyanus... Her yeni fikre, yeni tasarımcılara ihtiyacımız var. O yüzden bütçemizin büyük kısmını bu yarışmaya ayırıyoruz.
Deri ve deri ürünleri sektörünün kendine has en önemli özelliği, ham maddesinden kaynaklanan nedenlerle üretimin ve tasarımın her aşamasında uzmanlık ve beceri gerektirmesi. Tasarımcının yaratıcılık düzeyi, tasarımın özgün ve yenilikçi oluşu, tasarımların uygulama tekniklerinin geliştirilebilirliği ve uygulanabilirliği, malzeme seçimleri ve malzeme tasarım uyumu çok önemli. Ayrıca tasarımlarda katma değeri arttırıcı ve teknik özelliklerini geliştirici özellik de arıyoruz. Bunun dışında belirledikleri tema çerçevesinde bir koleksiyon bütünlüğü arıyoruz, ancak en önemli kriterlerden biri kendilerini istedikleri gibi, kendilerine ve tasarımlarına güvenir şekilde sunmalarıdır."
Kaynak: AA