Tbmm Başkanı Çiçek'ten Yeni Yıl Mesajı Açıklaması

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Hedeflerimize ulaşmamız, zamanın şartlarına göre kendimizi yenilememiz ve yeni şartlara uyum sağlamamızla mümkün olacaktır" dedi.

Çiçek, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Millet olarak barış, huzur ve sağlık dilekleriyle başladığımız bir yılı geride bırakırken, aynı dileklerle yeni bir yıla başlıyoruz" ifadesini kullandı.
Dileklerin gerçekleşmesi için millet olarak el ele verilmesi gerektiğini belirten Çiçek, 2014 yılına ilişkin özel, tüzel her kişi ve kurumun kendi içinde yapacağı vicdani değerlendirmenin, 2015 yılına yön vereceğini kaydetti.

Çiçek, şunları ifade etti:
"Hedeflerimize ulaşmamız, zamanın şartlarına göre kendimizi yenilememiz ve yeni şartlara uyum sağlamamızla mümkün olacaktır.
Türkiye, dil, din, etnik köken ve mezhep farkı gözetilmeyen demokratik bir ülkedir. Evrensel hukuk kurallarına bağlı, sosyal eşitlik ve adalet ilkelerini benimseyen ülkemizde, halkımızın beklentileri doğrultusunda bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da insan hakları, demokrasi ve özgürlükler korunmaya devam edecektir. Milletimizin iradesinin tecelli ettiği TBMM, Anayasa'nın belirlediği çerçevede görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyi sürdürecektir.
2014, içeride ve dışarıda önemli sorunlarla karşılaştığımız bir yıl oldu. Soma ve Ermenek'teki maden ocakları başta olmak üzere, maden ocaklarında ve işyerlerinde meydana gelen kazalar, sınırlarımızda yaşanan çatışmalardan kaynaklı sokak gösterileri ve terör eylemleri gibi sebeplerle toplum olarak büyük üzüntüler yaşadık. Bu üzüntülerin 2015 yılında da tekrar etmemesi en büyük dileğimizdir.
Çıkar çatışmalarının, etnik çekişmelerin, nüfuz paylaşımının yoğun şekilde yaşandığı dünyamızda, ülkemizin bulunduğu bölge son derece dinamiktir. Özellikle yakın bölgemizde devam eden çatışmalar maalesef giderek derinleşmektedir. Onbinlerce insanın hayatını kaybetmesine ve milyonlarca insanın evsiz yurtsuz kalmasına neden olan çatışmalar geleceğe ilişkin endişelerimizi artırmaktadır.
21. Yüzyılın Müslümanların ortaçağı olması tehlikesini barındıran İslam ülkelerindeki bu çatışmaların kısa sürede sona erip, barış ortamının tesis edilmesi en büyük temennimizdir.
2015 yılının 'Tek Millet, İki Devlet' diye tarif ettiğimiz Azerbaycan topraklarındaki Ermenistan işgalinin sona ermesi ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne kavuştuğu, Suriyeli sığınmacıların ülkelerine döndüğü, Doğu Türkistan ve Myanmar'da yaşanan insan hakları ihlallerinin sona erdiği bir yıl olması bir başka beklentimizdir.
Bu düşüncelerle, bütün halkımızın yeni yılını kutluyor, barış ve huzur dolu bir yıl diliyorum."
Kaynak: AA