Belediyeler Arası İşgaliye Koordinasyon Toplantısı

İşgaliyeler, seyyar satıcılar, otopark sorunu, ruhsat ve denetim gibi konularda Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi arasında koordinasyonu sağlamak amacıyla Kuşadası Ticaret Odası’nda toplantı yapıldı.

Belediyeler Arası İşgaliye Koordinasyon Toplantısı
Toplantıya, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Aydın Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Hakan Genç, Aydın Büyükşehir Belediyesi Ruhsat ve Denetim Şube Müdür Levend Çoşkun, Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Muharrem Özkan, Kuşadası Ticaret Odası Meclis Başkanı Mahmut ÖZTAŞ, Kuşadası Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Namık Kemal Daylan, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Seydi Yıkılmaz, Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Efe Uncu ve Kuşadası Belediyesi Meclis Üyeleri Faik Alp, Cem Arslan ve Ferah Sürekçi katıldı.


Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi’nin karar alırken koordinasyonu sağlamak için bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Hakan Genç, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan tarafından kendisine iletilen raporların bu çalışmalar için yol gösterdiğini ifade ederek teşekkür etti. Genç, Belediye Kanunu’nun Belediyelere büyük görevler verdiğini belirterek, yıllar itibarıyla nüfus, araç sayısı, esnaf ve tüccar sayısının arttığını, bu durumun şehrin düzenini etkilediğini söyledi.

Kuşadası’nın hepimizin olduğunu belirten Genç, bu toplantının amacının yerli ve yabancı turistlerin huzurlu bir şekilde tatillerini geçirmesini sağlamaya yönelik tedbirler almak olduğunu ve asayişi düzgün bir ilçe yaratarak, turistlerin tekrar Kuşadası’na gelmelerini sağlamak olduğunu belirtti.

İşgaliye, kayıt dışı ekonomi (midye dolmacı, sahte parfümcü, sebze-meyveci vs. gibi seyyar satıcılar), hanutçuluk, ruhsatsız işyerleri gibi sorunların çözülmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan ise, Kuşadası Ticaret Odası tarafından hazırlanan Ticari Envanter Raporu’nda da belirtildiği gibi, Kuşadası’nın Marina-Güvercinada-Vergi Dairesi üçgeninde 2 km2’lik bir alanda sıkıştığını, işletmelerin % 55’inin bu bölgede olduğunu, bu alanda iki tane pazar yeri kurulduğunu, okulların ve kamu binalarının da bu bölgede yer aldığını belirtti.

Uzun Vadeli Planlamalarla bunların mutlaka şehir dışına taşınması gerektiğini, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi’nin birlikte bu planlamayı yapması gerektiğini vurguladı ve Koordinasyon Merkezi kurulmasını önerdi. Akdoğan geçtiğimiz günlerde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Kuşadası Belediye Başkanlığı’na iletilen 2015 yılı vizyonu konulu yazıda, Büyükşehir’in yetki ve gelir alanları çerçevesinde Kuşadası’nda yapacağı uygulamalar ve düzenlemelerin açıklanmasını talep ettiklerini ve görev süresince Büyükşehir Belediyesinin Kuşadası’nı doğrudan etkileyecek kararlarının, üyelerimizin de uzun vadeli kararlarını etkileyecek olması nedeniyle bu talepte bulunduklarını belirtti ve Kuşadası Belediyesi’nden de 2015 yılı ve görev sürelerince yapacakları ile ilgili aynı talepte bulunduklarını söyledi.

Toplantı, 2015 yılı için uygulanması planlanan işgaliyeler ile ilgili görüşmeler ile devam etti. Önümüzdeki günlerde, kuralların tüm esnafa tebliğ edileceği bildirildi.

Kaynak: İHA