Sarıkaya, 17 İlçe Milli Eğitim Müdürü İle Biraraya Geldi

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, 17 İlçe Milli Eğitim Müdürü ile Bursa’nın Harmancık ilçesinde bir araya geldi.

Sarıkaya, 17 İlçe Milli Eğitim Müdürü İle Biraraya Geldi

Eğitim yöneticileriyle Bursa eğitimini değerlendiren Veli Sarıkaya, hedeflerinin kaliteli insan yetiştirmek olduğunu anlattı. Harmancık ilçesindeki eğitim çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Veli Sarıkaya, "Harmancık ilçesini kaymakamlığını belediyesini ve diğer kuruluşları işbirliği içerisinde görüyoruz. Bu da bizleri mutlu ediyor. Harmancık İlçesinde eğitime destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Gelişen Dünya ile birlikte Türkiye’de hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Bursa eğitiminin daha üst noktaları taşınması adına klasik ve tecrübeye dayalı yönetim tarzını değil, bilimsel, sonuçları ölçülebilir çağdaş bir yönetim tarzını benimsiyoruz. Bilgi toplumlarının beklentisi teknoloji ve bilim okur-yazarlığıdır. Bilginin, bilim ve teknolojinin bu kadar önem kazandığı günümüzde öğrenciyi destekleyecek, öğrenmeyi zevkli kılacak ortamlar oluşturmamız çok önemli. Okul ortamlarını cazip hale getirmeli, öğrencilerimizin okulları sevmesini sağlamalıyız. Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu FATİH projesinin bu konuda önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Bursa eğitiminin geniş kapsamlı değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda okul dönüşümleri, yetiştirme kursları, okul inşaatları ve yönetici görevlendirme konuları tartışıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, toplantının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile okulları ziyaret etti.
Kaynak: İHA