Chp Ümraniye'de Mahalle Temsilciliği Açtı

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, "Sayın Başbakan, Şişli'den bir şeyler çıkartmaya çalışıyor. Şişli'den bir şey çıkmaz sayın Başbakan" dedi.

CHP Ümraniye İlçe Başkanlığı tarafından Huzur Mahallesi Karadeniz Caddesi'nde "Adem Yavuz, Aşağı Dudullu, Huzur ve Parseller mahalleleri temsilciliği açıldı.
Açılışa katılan Karayalçın, İstanbul'daki ilk icraatının bu açılışı gerçekleştirmek olduğunu dile getirdi.
Karayalçın, İstanbul'un pek çok sorunu olduğunu bunun, belediyelerin el değiştirmesiyle değil hükümet değişikliğiyle çözülebileceğini söyledi.


Eurobarometre anketine göre halkın yüzde 63'ünün Türkiye'de işlerin kötü gittiğini düşündüğünü belirten Karayalçın, benzeri bir kamuoyu araştırmasının İstanbul için yapıldığını burada da Ümraniyelilerin yüzde 62'sinin aynı yanıtı verdiğini aktardı.
Seçimlerin üzerinden çok kısa bir zaman geçmesine karşın yerel seçimleri kaybettikleri Ümraniye'de bu sonucun çıkmasını çok önemsediklerini bunu "devrimin ilk işareti" saydıklarını aktaran Karayalçın, şöyle konuştu:
"Ümraniyeliler 'Türkiye yönetilemiyor' diyor. Bu Ümraniyelilerin tespiti. Ben bunu çok önemsiyorum. Ümraniyelilerin haklı olduğunu görüyorum, düşünüyorum. Sayın Başbakan, Şişli'den bir şeyler çıkartmaya çalışıyor. Şişli'den bir şey çıkmaz sayın Başbakan. Sayın Başbakan mı diyeyim, Kiziroğlu Mustafa mı diyeyim çok popüler şarkıdan hareketle? Sayın Başbakan hangi adı kullanırsa kullansın Sayın Başbakan'a buradan Ümraniye Seçim Büromuzun açılışımızdan sesleniyorum: Şişli'de sana bir şey çıkmaz."
Karayalçın, 2B alanları konusunda verilen sözlerin tutulmadığını, bu konuda halkın yanında olduklarını sözlerine ekledi.
- "Şişli'de sorunu çözdüğümüzü düşünüyorum"
Karayalçın, beraberindekilerle, mahalle temsilciliğinin açılış kurdelesini kesti.
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Karayalçın, Şişli Belediyesindeki tartışmanın "bireysel" olduğunu öne sürerek, "Yani öteki yerlerde görülen yaşanan sorunlardan farklı bir sorun yaşandığını görüyorum ama sonuç itibariyle bir sorun da yaşandı. Onu çözmeye çalıştık. Çözdüğümüzü düşünüyorum. Yine de halkımızdan böyle bir sorunun yaşanmasına neden olduğumuz için özür diledim" ifadelerini kullandı.
"Şişli'de süreç nasıl ilerleyecek?" şeklindeki soruya ise Karayalçın, belediyelerle ilgili çalışmaları olacağını da kaydederek, şu yanıtı verdi:
"Türkiye'de belediyeler için, Şişli Belediyesi için sürecin nasıl işleyeceği Türkiye'nin yasalarıyla tanımlanmıştır. Türkiye yasaları olan, kuralları olan bir ülke. Belediyelerimiz de bu yasalar çerçevesinde bu kurallar çerçevesinde çalışma yapmak durumundadır. Şişli Belediyesi de aynı şekilde bu yasalar ve kurallar çerçevesinde çalışmalarını yürütmektedir."
Kaynak: AA