Yaşam Bellek Özgürlük Derneği Basın Sözcüsü Aldemir Açıklaması

Yaşam Bellek Özgürlük Derneği Basın Sözcüsü Nurettin Aldemir, Eskişehir'de son günlerde özel halk otobüsçülerinin, zarar ettikleri gerekçesiyle 65 yaş üstü vatandaşların 8 Aralık'tan itibaren ücretsiz taşımama kararına ilişkin, ''Ücretsiz yolcu taşıma kartı olan Eskartınız varsa çekinmeden, tedirgin olmadan kullanın, polemiklere kulaklarınızı tıkayın" dedi.

Aldemir, dernek binasında yaptığı basın toplantısında, 65 yaş üstü insanların taşınmaması uygulamasının fiilen sona erdiğini ancak Eskişehir Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki polemiğin artarak devam ettiği savundu.
İki kurumun yaptıkları açıklamalarla sorumluluğu birbirinin üzerine yıkma çabasında olduğunu iddia eden Aldemir, şöyle konuştu:
"19 Aralık günü Büyükşehir Belediyesi, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine aynı gün Halk Otobüsçüleri Odası, uygulamaya son verdi. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi arasında süren polemik artık sona ermelidir. Sivil toplum ve halk en iyi hakemdir. 65 yaş üstü yurttaşlarımıza bir kez daha seslenmek istiyoruz. Ücretsiz yolcu taşıma kartı olan Eskartınız varsa çekinmeden, tedirgin olmadan kullanın, polemiklere kulaklarınızı tıkayın.''
Kaynak: AA