Chp İstanbul Milletvekili Oran Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, "Bizim ilçe binalarımıza il binalarımızı basıp pankartlarımızı indirenleri hatta bazı illerimizde il binalarımızda kanunsuz, hukuksuz ve haksız bir şekilde arama yapanları kınıyorum" dedi.

Trabzon'daki bir restoranda partililerle bir araya gelen Oran, burada yaptığı konuşmada, geçmişte birçok bakan hakkında iddialar olduğunu belirterek, o bakanların yüce divana gittiklerini söyledi.

Bugüne kadar yaşanmamış bir alayla karşı karşıya olduklarını ifade eden Oran, "Eğer temizseniz, eğer bir sorununuz yoksa, yüce divana gitmekten niye çekiniyorsunuz. Gidin yüce divana, teslim olun yargıya, yargı gereğini yapsın" diye konuştu.

Oran, dört eski bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'nun, Yüce Divan oylamasını 5 Ocak Pazartesi gününe ertelediğine değinerek, şunları kaydetti:
"Bu, şunu gösteriyor. Kendi aralarında da bunu hazmedemiyorlar. Yani kendi aralarında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin milletvekilleri içerisinde bu yolsuzluk olaylarından muzdarip olanlar, rahatsız olanlar var ve tartışmalar sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz de 17-25 Aralık olan bu süreci 5 Ocağa kadar uzattık. 17-25 Aralık ve 5 Ocak'a kadar olan süreci 'yolsuzluk haftası' olarak devam ettiriyoruz ve devam ettireceğiz."
Oran, parti örgütlerinin il ve ilçelerde hafta boyunca gerekli gösteri ve protestoları yaptıklarını anlatarak, bununla ilgili kanunsuz emir veren ve bunları uygulayanları kınadığını söyledi.

"Bizim ilçe binalarımızı, il binalarımızı basıp, pankartlarımızı indirenleri hatta bazı illerimizde il binalarımızda kanunsuz bir şekilde, hukuksuz bir şekilde, haksız bir şekilde arama yapanları kınıyorum" diyen Oran, "Unutulmasın ki, bugün arkalarında bu hükümet var ama yarın bu hükümet gittiği zaman, bu kanunsuz emri uygulayan ister emniyet mensupları ister savcılar, eğer bir kanunsuzluk yaptılarsa, haksızlık hukuksuzluk yaptılarsa Cumhuriyet Halk Partisi olarak onlardan da bunun hesabını mutlaka soracağız. Bu konu da hiçkimsenin endişesi olmasın" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA