Yalova Odaları Üst Kurulu Toplantısı

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Niyazi Eruslu, ''Yalova Üniversitesi gerek akademik, gerek sosyal, gerekse maddi olarak ilimize büyük fayda sağlıyor'' dedi.

Eruslu, Yalova Odaları Üst Kurulu tarafından Yalova Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan toplantıda Yalova Üniversitesi'nde 11 bin 624 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Yalova Üniversitesi'nin ilin gelişmesi açısından çok önemli olduğunu belirten Eruslu, ''Yalova Üniversitesi gerek akademik, gerek sosyal, gerekse maddi olarak ilimize büyük fayda sağlıyor. Yalova Üniversitesi'nin Türkiye'de de önde gelen üniversiteler arasında yer alarak Yalova'nın adını güzel bir şekilde duyurması için kampüsümüzün biran önce bitirilmesi gerekiyor'' diye konuştu.

Yalova Üniversitesi ile Yalova Odaları Üst Kurulu arasında yapılacak her türlü ortak çalışmanın esnafa da katkı sağlayacağı ifade eden Eruslu, şunları kaydetti:
''Yalova Üniversitesi tüm kurulları ve kampüsü ile tam kapasite olarak hizmet verdiğinde öğrenci sayısının da artacağı göz önüne alındığında öğrenciler şehrimizin ekonomik hayatına da daha fazla katkı sağlayacaklar. Ayrıca diğer şehirlerden gelen öğrenciler Yalova'nın tanıtımına önemli katkılar sağlayacak ve geldikleri şehirlerde yaşayanlara önemli bir rehber olacaklardır. Sağlanacak bu katkılar için ilimize gelen üniversite öğrencilerin her türlü sorununa duyarlı olunması ve onlara yardımcı olunması gerekiyor.''
Yapılan toplantıda odalara üye iş yerlerinde üniversite öğrencilerine belirli oranlarda indirim imkanı sağlanması kararı alındı.
Kaynak: AA