Lise Öğrencilerinin 25 Yıldır Kullandığı Ekipmanlar Yenilenecek

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından yürütülen AB hibe fonu destekli Meslek Lisesi İşinin Güvencesi (MELİG) Projesi kapsamında, Fethiye Anadolu Turizm Otelcilik Ticaret Meslek Lisesi'nin mutfak ve servis atölyeleri ekipmanları yenilenecek.

Proje kapsamında okulun 25 yıldır kullandığı ekipmanlar, Avrupa Birliği Satın Alma Kuralları çerçevesinde yapılan ihale ile 30 bin avroya mal olacak.
FTSO Toplantı Salonunda ihaleyi alan firma yetkilileri ile Fethiye TSO Başkanı Akif Arıcan arasında sözleşme imzalandı.
Arıcan, burada yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği hibe projesi ile turizm otelcilik meslek lisesinin mutfak teçhizatını tamamen yenileyeceklerini söyledi.

Öğrencilerin bugünkü ihtiyaç ve şartlara göre eğitim görmesini sağlayacaklarını vurgulayan Arıcan, "AB projesiyle okulumuzun da altyapı ihtiyacını karşılamış bulunuyoruz. Gönül ister ki bir beş yıldızlı otel kalitesinde olsun. Turizm meslek lisesinde eğitim gören çocuklarımızın kendilerini geliştirmeleri ve daha modern bir atölyede eğitim görmeleri çok önemli" dedi.

Fethiye TSO Genel Sekreteri Füsun Şahin ise MELİG Projesi kapsamında ilçedeki mesleki ve teknik eğitimin kalitesini arttırmayı hedeflediklerini ifade etti.

İlçede mesleki teknik eğitim kalitesinin artırılması anlamında turizm sektörünün birinci öncelikleri olduğuna değinen Şahin, bu doğrultuda Fethiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin teknik altyapısının iyileştirilmesini bu projenin temel hedefleri içine aldıklarını anlattı.
İhaleyi alan firma yetkilisi Tancur Kocaman da ürünlerin tamamen öğrencilerin eğitimine uygun şekilde seçildiğini kaydetti.

Öğrencilerin ana kalemde öğrenmek istediklerini alabilecekleri bir mutfak oluşturulacağına işaret eden Kocaman, "İnşallah daha sonra daha kapsamlı bir mutfak oluşur. Turizm sektörüne hizmet edecek öğrencilerin ekipmanlarını sağlamak bizi de mutlu etti. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA