Kütahya Valiliği Tarafından Basılan Şiir Kitabı Şairine Teslim Edildi

Kütahya Valiliği, bölgenin yerel sanatçılarından olan Şaban Şükrü Sarı'nın "Kalemden Kalbe" adlı şiir kitabının basımını yaparak, eser sahibi şaire teslim edildi.

Kent Konseyi Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen teslim töreninde konuşan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, "Kütahya" denildiğinde akla kültür ve sanatın geldiğini söyledi.

Kütahya'nın, Türklerin Anadolu'ya yerleşmesinden bugüne kadar geçen süre içerisinde kendi kimliğini yaşayan ve yaşatan ender illerden bir tanesi olduğunu dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:
"Dışarıdan bakıldığı zaman Kütahya'da ki o kadim, derin kültürün izlerini çok rahatlıkla görebiliriz. Bunu yaşatanlar sizlersiniz, bunu yaşatanlar sanatçılarımız. Belki biz kadir, kıymetini sağken fazla bilemiyoruz ama inanın ki bugün Kütahya kültürüyle ilgili bir şey konuşuluyorsa, bütün gönül dostlarının, gönül insanlarının eseridir. Ebrusundan, çinisinden velhasıl geleneksel tüm sanat dallarının her birini görmek lazım. Belki bunların içinde en zor olanlardan bir tanesi de şiirdir. Çünkü konuşurken bile bir kelimeyi, bir meramımızı ifade edebilmek için ne kadar uzun cümleler kuruyoruz. Hele hele okumanın giderek azaldığı ülkemizde bunu ifade etmek daha da zor. İşte bu kitap, yörsesel şiveyle güvecin nasıl yapıldığını bulabileceğiniz bir şiir kitabıdır. Herhalde başka bir örneği yoktur diye düşünüyorum. O nedenle Kütahya'da yaşayan ve yaşamış olan kültürümüzün bir tapu senedi gibi bir şey oldu, inşallah hayırlı olur."
Şair Şaban Şükrü Sarı da 72 yıllık ömrünün 60 yılını edebiyatın içerisinde geçirdiğini ifade etti.

Şiirlerinin kitaplaştırılmasında emeği geçen Kütahya Valiliği'ne teşekkür eden Sarı, "1956 yılından bugüne az da olsa şiirin içerisinde olma mücadelesi verdim. Maddeye değer vermedim, benim için maneviyat her şeyden önce geldi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Sarı, davetlilere kitabını imzaladı.
Etkinliğe, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile sanatçılar katıldı.

Kaynak: AA