5. Rus, Ukrayna ve Türk Kültürleri Dostluk Şenliği

Antalya'da yaşayan Rus ve Ukraynalı gelinler, en hızlı çiğ köfte yoğurmaya çalıştı.

Ukrayna Ailesi Derneği, Rusya Dostluk ve Kültür Derneği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Konyaaltı Belediyesinin destekleriyle düzenlenen şenlik kapsamında, Antalya'da yaşayan Rus ve Ukraynalı gelinler, çiğ köfte yoğurma yarışmasında mücadele etti.
Deepo Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte Rus ve Ukraynalı gelinler, tülbent ve şalvar giyerek çiğ köfte yoğurmak için yer masasına oturdu.
Yarışmacılar, Türk çiğ köfte ustalarının yardımıyla bulgur, isot, salça, soğan, maydanoz ve çeşitli baharatları yoğurup çiğ köfte yaptı.
Yarışmaya katılan Ukrayna Ailesi Derneği Başkanı Vita Mykhaylova, daha önce çok çiğ köfte yediğini ancak ilk defa yoğurduğunu söyledi.

Çiğ köfte yoğururken çok yorulduğunu dile getiren Mykhaylova, çiğ köfteyi özenerek yaptıkları için herkesin çok beğendiğini belirtti.

Rus gelin Anna İnal da çiğ köfte yaparken çok zorlandığını çünkü ilk defa yoğurduğunu ifade etti.

Çiğ köfte yoğurmanın erkek işi olduğunu anlatan İnal, "Çiğ köfte yoğurmak güç istiyor. Bir şeyler yapmaya çalıştık, misafirler yaptığımız çiğ köfteleri çok beğendi. Geçen sene de burada gözleme yapmıştık. Çok eğlenceliydi" dedi.

Gösteri amacıyla yapılan yarışmanın ardından gelinler, yoğurdukları çiğ köfteleri vatandaşlara ikram etti.
Kaynak: AA