Ak Parti Karaman 5. Olağan Kongresi'ne Doğru

AK Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli, gerçekleştirilecek 5. Olağan AK Parti Karaman İl Kongresi'nde il başkanlığına aday olmayacağını açıkladı.

Dereli, parti binasında düzenlenen toplantıda, kongre sürecinin uzun aşamalı ve yoğun istişarelerle devam ettiğini söyledi.

İstişarelerin ardından AK Parti Karaman Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Nazmi Ünlü'nün aday gösterilmesine karar verildiğini ifade eden Dereli, şunları kaydetti:
"Bir dönem il başkanlığı görevini yürüttüm. Yeniden aday olmayacağım. Dün itibariyle Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun huzuruna dört arkadaşımızla çıktık. Gerekli istişareler yapıldıktan sonra Sayın Başbakanımız bu görevi bir arkadaşımıza tevdi etti. Daha önce iki dönem SKM Başkanlığı yapan ve benim il başkanlığı dönemimde Teşkilat Başkanlığı ve Siyasi Hukuk İşleri Başkanlığı görevini yapmış Nazmi Ünlü arkadaşımıza bu bayrağı 28 Aralık itibariyle devredeceğiz. Kendisine hayırlı ve uğurlu olsun diyorum."
Ünlü ise yeni Türkiye için herkesin kucaklaşması gerektiğini belirtti.

Kazananın hep Karaman olacağını aktaran Ünlü, "6 aday adayıyla bu sürece dahil olduk. Teşkilat Başkanımız ile görüşüldü ve bu sayı dört adaya indirildi. Sorumluluk gerektiren bir görev. Başbakanımızın mütevazi olması sorumluluğumuzu daha da artırıyor" diye konuştu.

Kaynak: AA