Mevlana'nın 741. Vuslat Yıl Dönümü

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Mevlana'nın vuslata erişinin 741. yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenleyecek.

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu şefi Funda Kova, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Mevlana'nın vuslata erişiminin 741. yıl dönümü dolayısıyla düzenleyecekleri programa tüm sanat severleri beklediklerini belirterek, şunları kaydetti:
"Anma etkinlikleri çerçevesinde konserimiz iki bölümden oluşacak. Birinci bölümde rast, mahur ve uşak makamında ilahiler seslendirilecek. İkinci bölümde semah töreni eşliğinde bestesi Hammamizade İsmail Dede Efendi'ye ait olan Hüzzam Mevlevi ayini icra edilecek. Bu konserde bizlere Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korusu'ndan ses ve saz sanatçıları ile Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu'ndan semazen grubu eşlik edecek. Gelecek olan konuk sanatçılarımıza teşekkür ediyoruz."
Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi'nde 19 Aralık Cuma günü saat 20.00'de düzenlenecek anma programına Ömer Faruk Belviranlı konuk sanatçı olarak katılacak.
Türk tasavvuf musikisinden eserlerin seslendirileceği programda ayrıca sema gösterileri de yer alacak.
Kaynak: AA