Şırnak'ta Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Şırnak Valisi Hasan İpek, asayiş ve kaçakçılık konusunda 2014 yılında Şırnak'ın başarılı bir yıl geçirdiğini söyledi.

İpek başkanlığında yapılan Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu Toplantısında, 2014 Yılı Son Değerlendirme Toplantısı, 2014 yılının ilk 11 ayındaki emniyet ve jandarmadan gelen veriler açıklandı.
Toplantının basına açık bölümünde emniyet ve jandarmadan gelen verilere ilişkin açıklama yapan İpek, 2014'te Şırnak'ta geçen yılara oranla kaçakçılıkla mücadeledeki başarının yaklaşık iki kat artığını belirtti.

2014 yılının 11 aylık döneminde Şırnak'ta müdahale edilen 648 olayda 1019 kişi şüphelinin yakalandığını ve 36 şüpheli şahısın ise tutuklandığını ifade eden Vali İpek, "2014 yılının ilk 11 ayında 7 milyon 37 bin 630 paket sigara, 31 bin 881 cep telefonu, 22 bin 479 litre akaryakıt yakalandı. Ayrıca 173 kilo 493 gram uyuşturucu ve 4 bin 825 emtia ele geçirildi" dedi.

İpek, toplantıda yıl içindeki olayların değerlendirilmesi ile bundan sonra kaçakçılıkla ilgili mücadele stratejisini belirleyeceklerini kaydetti.

- "Şırnak'ta emniyet ve asayiş konusunda Türkiye genelindeki yapılara bakıldığında başarılı bir yıl geçirdik"
Toplantının ikinci bölümünde ilçelerdeki durumun gözden geçirileceğini anlatan Vali İpek, şunları söyledi:
"Şırnak'ta emniyet ve asayiş konusunda Türkiye genelindeki yapılara bakıldığında başarılı bir yıl geçirdik. Bu çerçevede Şırnak, Türkiye genelinde en yoğun problemlerin yaşandığı il. Bu yoğunluğa rağmen emniyet ve asayiş birimlerimizin yaptığı faaliyetler takdire değer ve başarılı bir şekilde devam etmektedir. Emniyet ve asayiş problemleri çözmek ve daha iyi yere götürmek için neler yapabiliriz bunu hep birlikte değerlendireceğiz. Toplantının ikinci bölümünde ilçe kaymakamları ve diğer yetkililerinin katılımıyla olayları değerlendireceğiz."
Toplantıya, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, 1. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Emniyet Müdürü İsa Aydoğru, Jandarma Komutanı Albay Mustafa Sakaoğlu, istihbarat yetkilileri, kaymakamlar ve diğer ilgili kurum müdürleri katıldı.

Kaynak: AA