Mevlana'nın 741. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, "Konya'nın 800 yıllık geleneği olan Şeb-i Arus'un sadece 17 Aralık'ta özüne, tarihi mirasına uygun olarak Konya'da icra edilmesi gerekmektedir" dedi.

Öztürk, yaklaşan Mevlana'nın 741. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri ile ilgili yaptığı açıklamada, Konya'nın Mevlana ile Mevlana'nın da Konya ile bütünleştiğini belirtti.

Sema ve anma törenlerinin Konya dışında da yapıldığını ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:
"Törenleri, Konya'ya alternatif olarak başka illerde tamamen özünden uzaklaştırarak icra etmenin gayreti var. Her yıl Mevlana'yı anma haftasında İstanbul'da da alternatif Şeb-i Arus düzenlenmektedir. 13 Aralık 2014 tarihinde İstanbul'da 15 bin kişilik spor salonunda Mevlana'nın 741. Vuslat Yıl Dönümü dolayısıyla Şeb-i Arus programı düzenleneceğini biliyoruz. Konya Mevlana'nın öğretileri ile yüzyıllarca hoşgörünün, sevginin ve kardeşliğin başkentliğini yapmış bir şehirdir. Konyalılar olarak Hz. Mevlana başta olmak üzere Şeb-i Arus kültürümüzün yozlaştırılmasına sessiz kalamayız. Konya'nın 800 yıllık geleneği olan Şeb-i Arus'un sadece 17 Aralık'ta özüne, tarihi mirasına uygun olarak Konya'da icra edilmesi gerekmektedir. Başka yerlerde yapılacak Sema'nın da mutlaka belirtilen kurallar çerçevesinde yapılması gerekmektedir. Bu konuda ilgili herkesi duyarlılığa davet ediyorum."
Kaynak: AA