Manisa'daki İmar Sorunu Müteahhitleri Göçe Zorladı

Manisa Girişimci İnşaat Müteahhitleri Derneği (MAGİD) Başkanı Osman Yıldırım, Manisa'nın acil imar planına ihtiyacı olduğunu belirterek, "Müteahhitlerimizin birçoğu çektiği sıkıntılar sebebiyle iflas aşamasına geldi.

Manisa'daki İmar Sorunu Müteahhitleri Göçe Zorladı
Manisa’da faaliyet gösteren birçok müteahhitimiz il dışına çıktı." dedi.

Manisa’nın geniş çaplı bir imar ve revizyon planına ihtiyaç duyduğunu belirten MAGİD Başkanı Osman Yıldırım, önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, “Dünya ekonomisi daralmaya giderken meslektaşlarımız ve birçok müteahhit arkadaşlarımız Manisa’daki imar sorunlarından çektiği sıkıntıdan dolayı daralmaya gitti. Şuan meslektaşlarımız Manisa dışındaki başka il ve ilçelerinde faaliyet göstermekte. Manisa’da gerçekten imar sıkıntısı hat safhada. Müteahhitlerimizin birçoğu da çektiği sıkıntılar sebebiyle iflas aşamasına geldi. Bu konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyeleri ile çok acil şekilde imar revizyon planını hep beraber yapmalılar. Yapılmasa ne olur? Düne kadar 2+1 dairenin fiyatı 80 bin TL iken bugün işte 150 bin TL’ye çıktıysa bizim imarı aşmamız gerekiyor. Ev alacak insanlarda hakikaten mağdur durumdalar.” dedi.

130 üyesi bulunan derneğin 80 üyesinin Manisa dışında faaliyet gösterdiğini ifade eden Yıldırım, “Manisa güzel bir ilimiz. Manisa’da kesinlikle olması gereken plan geç kalmış. Her şeyi bir kenara bırakılarak imar revizyon planının çok acil bir şekilde yapılması gerekiyor. Nazım imar planı 1989 yılında yapıldı. 3 yıl önce Manisa’da imar planı uygulamaya geçti gibi ama meclis kararı red olunca imar revizyon planı iptal oldu. Bu Manisa’nın 30 yıl önce yapılmış bir sorunu. Manisa Girişimci İnşaat Müteahhitleri Derneği'nin 130 üyesi bulunuyor. Ama Manisa’da faaliyet gösteren müteahhitlerimiz şuan il dışında. Hiç yoksa üyelerimizde 80’ene yakını dışarıda faaliyet gösteriyor. Bu müteahhitlerin yanında çalışan kısım da bu şekilde dışarıya gitmiş oluyor.” şeklinde konuştu.

Yıldırım, son olarak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Zaten Türkiye genelinde bakanlığın yeni uygulamış olduğu bir proje var. Manisa ve ilçelerinde 1 yıldır balkon çıkmaları iptal edildi. Balkon çıkmaları ile gerek Bakanlık gerekçe de Çevre ve Şehircilik İl Müdürü bir çalışma içerisinde olduklarını ve umut verici bir haber verdiler. Büyük ihtimalle bir düzenleme yapacaklarmış. Balkon çıkmaları bakanlık tarafından iptal edilecekse bu uygulamanın yeni yerleşim yerlerinde yapılması gerekir. Balkon çıkmaları ile ilgili çok acil karar alınması lazım. Manisa’da balkon çıkmaları ile ilgili 250-300 tane bekleyen ruhsat var.”
Kaynak: İHA