Gaziantep'te Kırsal Kalkınma Destekleri Anlatıldı

Gaziantep Sanayi Odası'nda (GSO) Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı bilgilendirme ve tanıtım toplantısı yapıldı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla, GSO Sani Konukoğlu Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Gaziantep için tarıma dayalı programlara önem verdiklerini, bu anlamda da toplantıda bulunmayı arzu ettiğini söyledi.

Son zamanlarda kendilerinin de devreye girmesiyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın destekleri konusunda Gaziantep'e bakış açısının değiştiğini ifade eden Koçer, sanayici bir ili tarımla ilgili destekler alan, tarımsal projeler üreten bir haline getirdiği için Bakan Mehdi Eker'e teşekkür etti.
Gaziantep'in 156 hayvancılık projesi yaptığına işaret eden koçer, Bununla Türkiye'de ilk üç sıraya giriyor. Yine bugün tanıtımı yapılan desteklerle ilgili önümüzdeki birkaç yıl Gaziantep'i en fazla tarımsal destek alan il konumuna getirmek istiyoruz. Bunun sağlanması için ben ve diğer milletvekili arkadaşlarımızla yoğun şekilde aba sarf ediyoruz" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Gaziantep İl Müdürü Mehmet Karayılan da projenin Gaziantep için hayırlı olması için çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Gaziantep'e 26 Aralık'a kadar ellerinden geldiğince proje kazandırmak istediklerini dile getiren Karayılan, bunun için de gece gündüz demeden çalıştıklarını vurguladı.
GSO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Özpolat ise Gaziantep'in sanayi ve ticaret şehri olduğunu belirtti.

Verimli tarım arazilerinin bulunmadığı kentte 26 Ekim'de tebliğ edilen kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesinin önemine işaret eden Özpolat, şunları kaydetti:
"Bitkisel ve hayvansal ürün işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımların desteklenecek olması açısından tebliğin yararlı olacağı görüşündeyim. Tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere destekler verilecek. Önceki etaplardan farklı olarak tarımsal üretime yönelik olarak mantar yetiştiriciliği ve kültür balıkçılığının yanı sıra büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan yetiştiriciliğine yönelik yatırımlara da yüzde 50 oranında hibe desteği sağlanacak. Bu alanda faaliyet yapmak isteyen üreticilerin desteklenmesi üretim ve istihdam açısından çok yararlı olacaktır."
Kaynak: AA