Siirt Valisi Tutulmaz, Kız Kuran Kursu ve Taziye Evi Açılşı Yaptı

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt'te hayırsever iş adamı Nevzat Özkılıç tarafından yaptırılan Kız Kur'an Kursu ve taziye evinin açılışını yaptı.

Tınaztepe Mahallesinde yaptırılan Kur'an kursu açılış programı, Ensar Camisi imam hatibi Ramazan Toprak'ın okuduğu Kuran'ı Kerim tilavetiyle başladı.

Tutulmaz, yaptığı konuşmada iş adamı Aksoy ile binanın yapımına nezaret eden Nafi Yargıcı'yı ve diğer görevlileri kutlayarak, hayırsever iş adamlarını eğitim yatırımı yapmaya davet etti.
Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas da, "Kur'an kursunda 80 kız öğrenciye eğitim verilecek. Kur'an kursunu yaptıran Nevzat Özkılıç ve ailesini kutluyorm. Anne ve babaları adına yaptırdıkları bu iki hayır kurumu onlara sadaka cariye kazandırttılar. Peygamber Efendimiz insanın ölümünün ardından sadaka cariye bırakanlar, Salih evlat yetiştirenler ve öğrendikleri ilmi başkalarına öğretenlerin amel defteri kapanmıyor" dedi.

Daha sonra kuran Tutulmaz, Arvas ve Siirt İl Emniyet Müdürü Metin Özkan'la birlikte Kur'an kursu ve taziye evinin açılışını yaptı.
Vali Tutulmaz, kız Kuran kursu öğrencileri ile bir süre sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.
Tınaztepe Mahallesinde 400 metrekare bir arsa üzerinde 180 metrekare kare kapalı alanda inşa edilen iki katlı binanın alt katı taziye evi, üstü katı da kız Kur'an kursu olarak hizmet verecek.
Kaynak: AA