Suriye'deki Savaşın Acısını Eskişehir'de Yaşıyorlar

Eskişehir'de ağabeyi tarafından 40 gün önce Suriye'ye kaçırıldığı iddia edilen 13 yaşındaki Enes Çelik'in babası İlyas Çelik, oğlunun bir an önce bulunması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan yardım beklediklerini söyledi.

Çelik, Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki evinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu Ersen Çelik'in 2 yıl önce kendilerinden habersizce savaşmak için Suriye'ye gittiğini öne sürerek, süreç içerisinde oğlunun Eskişehir'de ki eşinden boşandığını ve Suriye'de tekrar evlendiğini bildirdi.
İzne gelen Ersen Çelik'in yaklaşık 40 gün önce, Sarar Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi kardeşi 13 yaşındaki Enes'i kendilerinden habersizce Suriye'ye götürdüğünü ifade eden baba Çelik, şöyle konuştu:
"Küçük oğlumun odasına bile giremiyorum. Annesi ile birlikte yaşadığımız bu olaylar nedeni ile zor günler geçiriyoruz. Her gün hastaneye gidiyoruz. Oğlumla telefonla görüştüğümüzde Suriye'de olduğunu söyledi.

Kimi zaman bize 'şu an İŞİD'in yanındayım, kimi zaman da muhaliflerin yanındayım' diyor. Şu an Halep'de olduklarını söyledi.

Annesi ile telefonla görüşüyorlar. Enes, küçük bir çocuk. Onu çok özlüyoruz. Mahallede ki çocukları gördükçe ciğerimiz yanıyor. Psikolojimiz bozuldu. Ağabeyi ile en son görüştüğümüzde Enes'in Suriye'de ki bir medrese de dini eğitim aldığını öğrendik. Bizim evimizde çocuklarımıza en iyi şekilde dini eğitimlerini verdik. Onlara her zaman doğru şeyleri öğrettik. Ancak şu anda 13 yaşındaki oğlum Suriye'de ve orada savaş var. Ya çocuklarıma bir şey olursa ben ne yaparım? Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Enes'in bulunması için yardım talep ediyoruz. Bir an önce çocuklarımıza kavuşmak istiyoruz."
-"Her gün gözyaşı döküyoruz"
Anne Mozey Çelik ise oğlunun resmine ve eşyalarına bakarak gözyaşı döktüğünü belirterek, küçük oğlu Enes'in bulunması için devlet yetkililerinden yardım beklediklerini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bize büyüklerimiz el uzatsın. Cumhurbaşkanıma ve Başbakanıma yalvarıyorum, ben çocuklarımın bulunup Türkiye'ye getirilmesini istiyorum. Bir umudumuz onlar. Başbakanımızın girişimi ile kaçırılan çocuklar ailelerine teslim edildi. Biz de evladımızın bulunmasını istiyoruz. Acımız çok büyük, zor bir süreçten geçiyoruz. 6 çocuk annesiyim ve hepsini en iyi şekilde yetiştirdik. Enes'le konuştuğum zaman, benim gelmemi istedi. Bugün hastaneden geldik, okul çıkışında çocukları gördük. Her gün gözyaşı döküyoruz. Hiçbir devlet yetkilisi bilgi vermiyor."
Kaynak: AA