Kayseri'ye 112 Milyon Lira Yatırım

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri'de 112 milyon lira tutarında kamu yatırımının yapım çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Düzgün, yaptığı yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyelerinin bulunduğu illerde İl Özel İdarelerinin kapatıldığını, yerine valiye bağlı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıklarının (YİKOB) kurulduğunu hatırlattı.
Kayseri YİKOB'un görev, yetki ve sorumlulukları kapsamında etkin bir şekilde hizmet verdiğini kaydeden Vali Düzgün, bu çerçevede 112 milyon lira tutarındaki 49 kamu yatırımında çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

Düzgün, bu yatırımlardan 39'unun eğitim sektörüne ait olduğunu belirterek, "Sarız, Yahyalı, Kocasinan, Melikgazi, İncesu, Yeşilhisar, Felahiye ve Hacılar ilçelerimizde okul yapımları devam etmektedir. Ayrıca, yavrularımızın çok daha sağlıklı ve nitelikli eğitim görebilmeleri amacıyla ihtiyaç tespit edilen bölgelerde pansiyon ve spor salonu yapım işlerini de ihale ettik" ifadesini kullandı.
Düzgün, sağlık sektöründeyse Mimarsinan ve Belsin Mahalleleri ile merkezde 112 Acil Sağlık İstasyonu yapılmakta olduğunu belirtti.

Kayseri için özel önem verdikleri sağlık, polis, jandarma gibi acil çağrıları tek merkezde toplayacak Acil Çağrı Merkezi'nin ihale edildiğini ifade eden Düzgün, ihtiyaç duyulacak tüm ekiplerin en kısa sürede olay mahalline ulaşmasını sağlayacak merkezin 2016 yılının sonunda hizmet vermeye başlayacağını kaydetti.

Kaynak: AA