Gümüşhane’de Karla Mücadele Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane’de kış mevsimi etkisini göstermeden merkez ve ilçelerde yapılacak karla mücadele çalışmalarında koordinasyon sağlanması amacıyla bir toplantı düzenlendi.

Gümüşhane’de Karla Mücadele Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Valilik toplantı salonunda Vali Yücel Yavuz başkanlığında yapılan toplantıya Garnizon Komutanı Albay Erdal Eren, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ve ilgili 13 kurumun üst düzey temsilcisi katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yavuz, Gümüşhane’nin karasal iklime sahip olması nedeniyle kış aylarında yoğun kar yağışına maruz kalabildiğini belirterek, alınacak tedbirler ile ilgili kurumlar tarafından yapılacak çalışmaların istişare edildiğini söyledi.

Kış aylarında vatandaşların hayatının akışına aksi bir durum olmaması için ilgili tüm kurumların koordineli bir şekilde çalışmasını isteyen Vali Yavuz, olası bir sorun halinde bütün kamu kurum kaynaklarının harekete geçeceğini dile getirdi.

Birinci önceliklerinin can güvenliği daha sonra da mal güvenliği olduğuna vurgu yapan Vali Yavuz, “Karla ve kışla mücadelede kurumlararası koordinasyon sağlanacak. Duyarlılık ve farkındalığı artırmak için çeşitli çalışmaları hep birlikte gerçekleştireceğiz.” dedi.

ASILSIZ İHBARA PARA CEZASI
Kış aylarında tüm kurumları en fazla asılsız ihbarların yavaşlattığını ifade eden Vali Yavuz, “Vatandaşlarımızın yaptığı asılsız ihbarlar hem iş hem de zaman kaybına neden oluyor. Halkımızdan bu konuda duyarlılık istiyoruz. Çeşitli yalan beyanlarda bulunarak devleti seferber eden vatandaşlarımızı gördük. Yeni kanuni düzenlemeyle birlikte özellikle 112 Acil Servise yalan ve yanlış ihbarda bulunanlara 250 TL para cezası, karla mücadeleye esas ihbarlarda asılsız ihbarda bulunanlara da Kabahatler Kanununa göre işlem yapılacak. Bunu vatandaşlarımızın dikkate almasını, o anda başka bir yerde gerçekten ihtiyacı bulunabilecek insanlar olduğunu düşünerek yalan ve yanlış ihbarlarda bulunmamalarını istiyoruz.” diye konuştu.

Toplantıda söz alan kamu kurum müdürleri ile kurumlarıyla ilgili konuları kurul üyeleriyle paylaştı.
Kaynak: İHA