Gelibolu Belediyesi'nin 2015 Yılı Tahmini Bütçesi 35 Milyon Lira

Gelibolu Belediyesi'nin 2015 yılı tahmini bütçesi 35 milyon lira olarak belirlendi.

Belediye meclisinin Kasım ayı olacağŸın toplantısı, meclis üyelerinin katılımıyla yapıldı.
Gündem maddeleri arasında yer alan, bir önceki meclis toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilen 2015-2016-2017 mali yılları çoklu bütçe tasarısı karara bağŸlandı. 2015 mali yılı tahmini bütçesi, komisyonu raporu doğŸrultusunda üyelerin oy birliğŸiyle 35 milyon lira olarak kabul edildi. Plan Bütçe Komisyonu 2016 yılının ön görülen tahmini gelir bütçesini 36 milyon 750 bin lira, 2017 yılını da 38 milyon 587 bin 500 lira olarak belirlendi.
Toplantıda, 57 maddeden oluşŸan Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşŸülen 2015 mali yılı tarifeleri yüzde 5 artışŸ ile üyelerin oy birliğŸiyle kabul edilirken, tarifelerin içerisinde yer alan su fiyatının tonu meskenlerde 20 tona kadar 2 lira 25 kuruşŸ olarak belirlendi.
Meclis görüşŸmelerinde ayrıca, ağŸır tonajlı araçların belediyenin sorumluluk ve mücavir alanında bulunan yol, kaldırım, refüj gibi kamuya ait yerlere zarar vermesi halinde idari para cezası uygulanması, hasar gören bölgenin hasar tespiti tutanağŸıyla belirlenecek onarım maliyetinin bu cezaya eklenerek sorumlusuna yüklenilmesi konusunda 'belediye encümenine karar yetkisi verilmesi' önerisi oy çokluğŸu ile kabul edildi.
Gelibolu Belediyesi'nin Tarihi Kentler BirliğŸi'ne üye olmasının kabul edildiğŸi toplantıda, sosyal diyaloğŸun tesis edilmesi ve güçlendirilmesi doğŸrultusunda faaliyet göstermek amacıyla kurulmuşŸ ve kurulacak olan derneklere 5393 sayılı yasanın 18 ve 74. maddeleri gereğŸi Gelibolu Belediyesi'nin üye olması ve bu konuda BaşŸkan ǖzacar'a yetki verilmesi de üyelerin oy birliğŸi ile kabul edilirken, imar maddelerinin İmar Komisyonuna, mali konularla ilgili iki gündem maddesinin de Plan Bütçe Komisyonuna havale edildiğŸi toplantıda, Meclis BaşŸkan Vekili Mustafa LJoban diğŸer gündem maddelerinin ikinci birleşŸimde görüşŸülmesini talep ederek Kasım ayının birinci birleşŸimini kapattı.
Toplantının ikinci birleşŸiminin 10 Kasım Pazartesi günü saat 15.00'de yapılması kararlaşŸtırıldı.
 
Kaynak: AA