Bilecik'te 'İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı'

Bilecik'te, "İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı", Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında yapıldı.

Nayir, İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda, kendilerine ve eğitim gönüllülerine emanet edilmiş öğrencilerin, her türlü başarısından ve başarısızlığından sorumlu olduklarını belirterek, ağır bir sorumlulukla yalnızca eğitim camiamısıyla çözülecek bir sorumluluk olmadığını söyledi.

Sorumluluğun farkında olarak, İl Milli Eğitim danışma komisyonlarındaki yelpazenin genişletildiğini ifade eden Nayir, "Yıl sonunda eğitimin problemlerini, eğitimde sorunlar varsa bunları milli eğitimin genel amaçları çerçevesinde değerlendirmek, karar alma görevi komisyona verilmiş bir görev. En başta bir başarı değerlendirmesi yapıyoruz. Yıl başında nasıl bir önceki yılı geçirmişiz ve bu yıl neler planlanıyor, bunları görüşeceğiz" dedi.

Toplantıda, okullarda kantin denetimleri, sportif faaliyetler, güvenlik, 2014-2015 yılı eğitim faaliyetleri konuları görüşüldü. Toplantıya Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Genel Sekreteri Halis Nalbant ve İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ile komisyon üyeleri katıldı.

Kaynak: AA