18. Ulusal Pediatrik Endokrinoloji ve Diyabet Kongresi Bursa'da Başladı

18. Ulusal Pediatrik Endokrinoloji ve Diyabet Kongresi Bursa'da başladı.

Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği tarafından merkez Nilüfer ilçesindeki bir otelde düzenlenen kongrenin açılışında konuşan kongre başkanı Prof. Dr. Ömer Tarım, etkinlik ve oturumlarla ilgili bilgi verdi.
Oturumlarda çok önemli konuların uzmanlarınca değerlendireceğini belirten Tarım, kağıt israfını önlemek amacıyla kongre bildirgesinin katılımcılara internet ortamı üzerinden dağıtılacağını söyledi.

Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Derneği Başkanı Prof. Dr. Peyami Cinaz da kongrenin 18'ncisini düzenlemenin gururunu yaşadıklarını belirtti.

Kongreye katılımın her geçen gün arttığını vurgulayan Cinaz, "Türkiye'de çocuk endokrinolojisi oldukça ilerlemiş durumda. Bu konuda doktorlarımız çok önemli çalışmalara imza atıyorlar" dedi.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu ise böylesine önemli bir toplantının Bursa'da düzenlenmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Açılış konuşmasının ardından başkanlığını Prof. Dr. Filiz Tütüncüler'in yaptığı ilk oturumda Prof. Dr. Kayıhan Pala, "Hasta-Hekim ve Hekim-Hekim İlişkileri" konularında bilgi verdi.
Kaynak: AA