Üniversite Öğrencileri, Sıkıntılarını Dile Getirdi

Siirt Üniversitesi Kurtalan Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, Meslek Yüksek Okulunda okuyan öğrencilerin eksikliklerinin giderilmesini sitedi.

Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Botan Demokratik Öğrenciler Derneği üyesi Mesut Keklik, Meslek Yüksek Okulu'nda öğrencilerin eksikliklerinin giderilmesini ve yurtlarda kalan öğrencilerin hayat koşullarının iyileştirlmesini talep etti.
Konuşmasında öğrencilerin sıkıntılarını dile getiren Keklik, şöyle konuştu:
"Kurtalan'da öğrencilere hafta sonları yemek verilmemektedir. Okul yurdundaki duşluklar yetersizdir. Kız yurdun da bir bayan güvenlik görevlisi olmasını talep ediyoruz. Resmiyette Kurtalan MYO'da daha sekiz tane güvenlik görevlisi olması gerekirken bu sayı 4 güvenlik görevlisiyle sınırlandırılmıştır. Siirt'te ikinci öğretim arkadaşlar servis sıkıntısı çekmektedir. Sadece hafta sonları çamaşır yıkandığı için öğrenciler mağdurdur. Okulun bilgisayarlarının büyük bir bölümü arızalıdır. Öğrenci mevcudu 60 kişilik bir sınıfta sağlıklı bir ders işlenmesi mümkün değildir. Kaloriferler yakılmadığı için öğrenciler soğuğa dayanamayıp battaniyelerle okulun bahçesine çıkıp okul yönetimini protesto etmişlerdir. Bu da öğrencilerin en doğal hakkıdır.
Basın açıklamasının ardından öğrenci temsilcileri, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mücir Altuncu ile görüşerek öğrencilerin sorunlarının giderilmesi talebinde bulundu.
Kaynak: AA