İşsiz Gelin ve Damadın Takıları Filistinlilere

Sivas'ta bir süre önce dünyaevine giren ve herhangi bir işi bulunmayan çift, düğünlerinde açtıkları sandıkta toplanan paralar ve takılarının bir kısmından oluşan bin 846 lirayı, İsrail'in saldırılarının ardından zor günler geçiren Filistinlilere bağışladı.

Tümer Gürsoy (29) ve Esra Argut (25), Sivas'ta 8 Ekim'de bir düğün salonunda düzenlenen törenle hayatını birleştirdi. Düğünde davetlilere hitaben konuşan damat Gürsoy, Ortadoğu'da can yakan, üzücü gelişmeler yaşandığına dikkati çekerek, Filistinlilere yardım etmek için eşiyle karar aldığını söyledi.

Davetlilerden Filistinlilere yardım etmelerini isteyen Gürsoy, konuşmasının ardından, üzerindeki altın takılı kuşağın bir kısmını keserek yardım amaçlı açılan sandığa bıraktı. Davetliler de çiftin bu anlamlı davranışına destek vererek, bağışta bulundu. Gürsoy, takılardan ve düğünde toplanan paradan oluşan bin 846 lirayı, Filistinlilere destek amacıyla Türk Kızılayı Sivas Şubesi'ne teslim etti.

- "Keşke elimizden daha çok şey gelse"
Cumhuriyet Üniversitesi Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü mezunu olan Tümer Gürsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, acı çeken insanlara bir nebze olsun yardımcı olmak istediklerini söyledi.

Filistin'deki insanların, eşlerinin, çocuklarının ölüm haberleriyle yıkıldığını dile getiren Gürsoy, zulüm gören insanlara yardım etmek istediklerini ve düğündeki takılardan bir kısmını Filistinlilere bağışladıklarını belirterek, "Keşke elimizden daha çok şey gelse de kardeşlerimize orada yardımcı olabilsek fakat yardımcı olmak bir yana ne yiyecek ne inşaat malzemesi ne ilaç gidebiliyor. Şu anda büyük bir ambargo var" diye konuştu.

Zara ilçesinden Sivas'a yeni taşındığını, henüz bir düzen kuramadığını ve işsiz olduğunu, eşinin ise işsizlik maaşı aldığını anlatan Gürsoy, düğünlerde bu tür yardımların adet haline getirilmesinin en büyük arzusu olduğunu söyledi.

Herkesi Filistinlilere yardım konusunda duyarlı olmaya çağıran Gürsoy, her düğünde bir sandık açılmasını ve gelin-damadın bir takısını Allah rızası için Filistinlilere bağışlanmasını istediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA