Araban'da 207 Çiftçiye Sertifikalı Tohum Dağıtıldı

BüyükşŸehir Belediyesince başŸlatılan sertifikalı tohum desteğŸi kapsamında Araban ilçesinde kuraklıktan etkilenen 207 çiftçiye buğŸday tohumu verildi.

Belediye Parkında düzenlenen törene katılan Gaziantep BüyükşŸehir Belediye BaşŸkanı Fatma şžahin, geçen sene son 40 yılın en büyük kuraklığŸının yaşŸandığŸını anımsatarak, zarar gören çiftçiye destek verme kararı aldıklarını belirtti.

Bu amaçla yüzde 50 hibeli sertifikalı tohumluk buğŸday desteğŸi projesi başŸlattıklarını ifade eden şžahin, şŸunları kaydetti:
"Bizim için barajlar çok önemli. Araban'da başŸlattığŸımız baraj projelerinin tamamlanması için çalışŸmalarımız aralıksız sürüyor. Bölgedeki barajların tamamlanarak arazilerin suyla buluşŸmasını sağŸlayıp bölgeyi kuraklıktan kurtaracağŸız."
Araban Kaymakamı Serhat KarabektaşŸ ve Belediye BaşŸkanı Mehmet ǖzdemir de çiftçiye tohumluk desteğŸi sağŸlayan şžahin'e teşŸekkür etti.
Törene, Tarım Daire BaşŸkanı İbrahim Yılmaz, AK Parti Araban İlçe BaşŸkanı Kamil Murat Kasney, Araban Ziraat Odası BaşŸkanı Mehmet DoğŸan ve çiftçiler katıldı.

 
Kaynak: AA