Gümüşhane'de Merkez İlçe Köy ve Mahalle Muhtarları Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane'de merkez ilçe köy ve mahalle muhtarları toplantısı yapıldı.

Vali Yücel Yavuz başkanlığında Valili Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Özel İdare Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kurum müdürleri ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yavuz, ilçelerde gerçekleştirdikleri toplantıların ardından kent merkezinde köy ve mahalle muhtarları ile yatırımcı kuruluşların temsilcileri ile bir araya geldiklerini belirtti.

Yavuz, hedeflerinin tam bir istişare ortamı olduğunu ifade ederek, "Karşılıklı fikir alışverişi içerisinde, bireysel olmamak şartıyla köyümüzle, mahallemizle, ilimizle ilgili konuları istişare edelim, dile getirelim. Bu konuda karşılıklı fikir alışverişinde bulunalım ve önümüzdeki süreçte yapacağımız iş ve işlemlere ışık tutalım diye düşündük. Bu manada bir araya gelmiş olduk" dedi.

Gümüşhane'nin temizlik konusunda takdire şayan bir il olduğunu kaydeden Vali Yavuz, şunları söyledi:
"Temizlik anlamında vatandaşımızdan kaynaklı kirlilikte sorunumuz yok. Bunu gelen misafirlerimiz de söylüyor. Şehir tertemiz. Bir iki istisna tabii ki olabilir ama genelde çok iyiyiz. Yaşam konforu ve kalitesi artacaktan kastım budur arkadaşlar. Köyümüze hizmetin en iyisinin gelmesi gerekir. Köylerimizde altyapı sorunun halledilmesi gerekir. Halledilmediyse başta vali olmak üzere yetkisi, etkisi olan herkes sorumludur. Amma velakin neden olmadığı sorulduğunda haklı bir gerekçe varsa o zaman muaf tutulabilir. Ama ihmalden kaynaklanıyorsa, teferruatla, fasa fisoyla, fitne fücurla, boş, lüzumsuz işlerle uğraşılıyor da o asli görev ihmal ediliyorsa, orada vebal boynumuzdadır. Bunu açık ve net şekilde deklare ediyorum."
Yavuz, su sorununun önümüzdeki süreçte önemli konu olduğunu kaydederek, "İlk olarak su kaynaklarının tam tespiti, ikinci olarak su kaynağının vatandaşımıza ulaştırılmasındaki sistematik sorunların tespiti, üçüncü olarak da kullanımdan kaynaklanan sorunlar üzerinde durulacak. Ben ilgili arkadaşlara talimatımı verdim. Önümüzdeki ay, yani aralık ayı ortasında bu konuda yetkili ve görevli arkadaşlarımızla genel bir istişare toplantısı yapacağız. Ondan sonra kamuoyuyla bunları tartışacağız, belli bir yol haritası belirleyeceğiz ve 2015 yazına öyle gireceğiz" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: AA