İnşaat Çalışmaları Yağışlı Havalara Rastlayınca Çamlığa Giriş Çıkışlar Zorlaştı

Türkiye'nin ilk milli parkı olan Yozgat Çamlık Milli Parkına yönelik düzenleme çalışmalarının yağışlarla birlikte başlanılması çıkış ve inişleri engelledi.

İnşaat Çalışmaları Yağışlı Havalara Rastlayınca Çamlığa Giriş Çıkışlar Zorlaştı

Yozgat Çamlık Milli Parkında yapılan düzenleme çalışmalarının yağışlı havalara denk gelmesi, çamlığa giriş ve çıkışları engellerken, park içerisinde tek sosyal amaçlı tesis olan otele gitmek isteyenler ise çamurla mücadele etmek zorunda kalıyor.

Yozgat Çamlık Milli Parkı yolunun 1 milyon 750 bin lira ihale bedeli ile yapımı öngörüldü.

İhale sonrasında yüklenici firmaya yer teslimi Eylül ayının ortalarında yapıldı. Önümüzdeki yıl Temmuz ayında tamamlanması planlanan yol yapım çalışmalarına çamlığa ana giriş kapısı bölgesinden başlanıldı ve yol trafiğe kapatıldı.

Çamlık yolu ile ilgili çalışmaların başlamasının hemen akabinde bu kez Cevdet Dündar göleti bölgesindeki Kent Ormanı alını içerisindeki Fatih Tabiat Parkı çevre düzenlemesi çalışmalarına start verildi.

Diğer yolun kapanması nedeniyle çamlığa çıkılabilen tek yolda bu çalışmalar nedeniyle büyük oranda kapandı. 750 bin liralık harcama ile tamamlanması planlanan Fatih Parkı çevre düzenlemesi çalışmalarının da yağışların başladığı döneme gelmesi, çalışmaların yola taşması beraberinde çamlığa çıkmak isteyenleri zor durumda bıraktı.

Çamlıktaki tek sosyal tesis olan ve mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait otel işletmesinin yöneticisi Sedat Sefa Yılmaz, çalışmaların kış dönemine denk getirilmesi nedeniyle çamlığa çıkış ve inişler güçleştiğini belirterek, “Kar ve yağmur yağışı sonrasında yolu kullanmak daha da imkansız hale gelecek. Şuanda işlerimiz büyük oranda düştü. Kar ve yağmur başlamadan bir bölgeden yol geçişi sağlanmazsa kış döneminde kimse çamlığa çıkıp, inemez” diye konuştu.

Kaynak: İHA