Kahta'da Öğrenci Meclisi Başkanlık Seçimi Yapıldı

Kahta ilçesinde öğŸrenciler kendilerini temsil edecek olan ilçe öğŸrenci meclisi başŸkanını seçmek için sandık başŸında gitti.

Gazi Ortaokulu konferans salonunda yapılan seçimde, her okulun kendi temsilcisini belirlediğŸi ön seçimin ardından okul temsilciliğŸi için 17 öğŸrenci kıyasıya yarışŸtı.
Adayların belirlenmesinin ardından yapılan seçimlerde, Mustafa Yardımcı Anadolu SağŸlık Meslek Lisesi öğŸrencilerinden Zeynep Süzen ilçe öğŸrenci meclisi başŸkanı seçildi.
İlçe Milli EğŸitim şžube Müdürü İsmail ǖner, programda yaptığŸı konuşŸmada, öğŸrencilerin demokrasi anlayışŸını pekişŸtirip seçme ve seçilme haklarını uygulamalı bir şŸekilde yaptıklarını ifade etti.

Cumhuriyetin demokrasi ile güçlendirilmesi gerektiğŸini vurgulayan ǖner, öğŸrencilerde yerleşŸik bir demokrasi bilincinin oluşŸturulması için bu türk organizasyonların önemli olduğŸuna işŸaret etti.
HoşŸgörü ve çoğŸulculuk bilincinin gelişŸtirilmesinin önemli olduğŸunu aktaran ǖner, kendi kültürünü özümsemişŸ, milli ve manevi değŸerlere bağŸlı, evrensel değŸerleri benimseyen nesillerin yetişŸtirilmesi gerektiğŸini aktardı.
ǖğŸrencilerde seçme-seçilme ve oy kullanma kültürünün oluşŸması gerektiğŸinin altını çizen ǖner, bu seçimle öğŸrencilerin demokratik liderliğŸi benimseyebilmelerinin amaçlandığŸını ifade etti.





 
Kaynak: AA