İzmir'de 'Ambulansla Hastaneye Kaldırılan Hasta Kayboldu' İddiası

İzmir'de 4 yıldır psikotik majör depresyon tedavisi gören bir hastanın, ambulansla hastaneye kaldırıldıktan sonra kaybolduğu iddia edildi.

Karşıyaka ilçesi Bahçelievler Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi'nde eşi ve 2 çocuğuyla yaşayan psikotik majör depresyon hastası 65 yaşındaki Anşe Bilir, sinir krizi geçirdi. Sakinleşmemesi üzerine yakınları hastayı ambulansla Karşıyaka Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Ambulansta sakinleştirici iğne vurulan Bilir, hastane acil servisinde ateşi ölçülüp, tansiyon kontrolü yapılmasının ardından kendi imkanlarıyla hastaneden ayrıldı. Ambulansın ardından 5 dakika sonra hastaneye yetişen yakınları ise bir türlü bulamadıkları Anşe Bilir'in hastaneden ayrıldığını güvenlik kamerası görüntülerinden tespit etti. Bunu üzerine Bilir'i aramaya başlayan eşi ve 2 çocuğu 5. gün sonunda da bir haber alamadı.
- "Davacı olduk"
Anşe Bilir'in kocası Remzi Bilir (67) eşinin tedavi gören psikotik majör depresyon hastası olduğunu belirterek, sinir krizi geçiren eşi için ambulans çağırdıklarını, ambulansa refakatçi olarak alınmamaları nedeniyle kendi imkanlarıyla hastaneye hareket ettiklerini ifade etti.

Hastaneye geldiklerinde eşini bulamadıklarını dile getiren Bilir, güvenlik kamerası kayıtlarına baktıklarında eşinin hastaneden ayrıldığını öğrendiklerini belirtti.

Eşinin 5 gündür bulunamadığını kaydeden Bilir, şöyle konuştu:
"Eşim sürekli ilaç kullanan psikolojik rahatsızlığı bulunan birisidir. Böyle bir hastayı kendi haline bırakan sağlık personeli de eşimin kaybolmasından birinci derecede sorumludur. Siz nasıl olur da refakatçileri gelmeden ağır psikotik majör depresyon hastasını kendi haline bırakabilirsiniz? Biz yaklaşık 5 dakika sonra ambulansın arkasından hastaneye geldik ama şimdi sadece bildiğimiz daha önce de benzer bir krizde belinde kırık oluşan eşimin hastanenin yakınına belindeki korseyi attığı."
Bilir, bugün Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığına sorumluluğu bulunduğunu ileri sürdüğü hastane personelinden şikayetçi olduğunu da sözlerine ekledi.
Öte yandan Anşe Bilir'in Karşıyaka Devlet Hastanesine ambulansla getirildiği an ve hemen ardından hastaneden ayrılışı da hastanenin güvenlik kameralarınca kaydedildi.
Polis ekiplerinin kayıp kişiyi bulmak için çalışma başlattığı bildirildi.

Kaynak: AA